Lassan nem marad ember a Fidesz frakcióban – újabb nyomozás indult

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával rendelt el nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Kovács Sándor Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fideszes országgyűlési képviselő birtokán elköltött európai uniós pénzek miatt – tudta meg a 24.hu.

A  NAV Észak-alföldi Bűnügyi Igazgatósága október 14-én rendelte el a nyomozást, miután Polt Péter feljelentésként értékelte Vadai Ágnes az ügyben hozzá feltett kérdését, és továbbította a Központi Nyomozó Főügyészséghez, amely pedig a NAV hatáskörébe rendelte az ügyet.

Vadai a 24.hu-n megjelent egy korábbi cikk alapján szólalt fel a parlamentben, miszerint a kormánypárti politikus családi birtokán 60 millió forint vissza nem térítendő támogatásból létesültek turisztikai beruházások. Az összegeket hivatalosan nem az országgyűlési képviselő kapta, az uniós támogatásból mégis az ő telkén épült vendégház, filagória, turisztikai bemutatóház és „csónakszállás”. A szóban forgó telek tulajdoni lapján

tulajdonosként csupán Kovács és az édesanyja volt feltüntetve,

miközben ő azt állította, hogy neki semmi köze a turisztikai létesítményekhez, ő csak telket adta. Kovács szerint a felépítmények a fia és a felesége által vezetett egyesület birtokában álló cég tulajdonában állnak,  mely cég az uniós pénz nyertese.

A 24.hu cikke után, a beruházások elkészülte után öt évvel, mikor már a NAV is elrendelte a nyomozást ezt  módosította a politikus, ám ennek ellenére egy

nagy családi mutyinak tűnik az egész.

Már csak azt szeretnénk ezután megtudni Polt Pétertől, hogy az ismeretlenség homályából uniós pénzek lenyúlásával feltűnő fideszes politikusok ügyei után mikor kíván foglalkozni az Elios-üggyel, vagy éppen Mészáros Lőrinc gazdagodásával?

Természetesen nincsennek illúzióink. Most, hogy a jogállamisági mechanizmust elfogadták az unióban, Orbánnak meg kell mutatnia, hogy ő bizony nagyon is vigyáz az EU-s pénzekre. Feláldoz egy-két ismeretlen nevű fideszes gyalogot a sakktábláról, és ezzel a részéről le is van tudva a korrupció elleni harc. Csak az ő családját hagyják békén.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!