Újabb fideszes bukhat el – Szerdán dönthetnek Deutsch sorsáról!

Fotó: Marc Dossmann / Európai Parlament

Deutsch Tamás sorsa függőben van az európai pártcsaládjában, mivel annak több tagja is a kizárását kezdeményezte. 

A Politico hírlevele szerint a kormánypárti EP-képviselő ügyét az Európai Néppárt EP-frakciója szerdán fogja megvitatni, és az is elképzelhető, hogy már egyből szavazni is fognak Deutsch sorsáról.

Andrzej Halicki lengyel néppárti képviselő, a Polgári Platform politikusa az üggyel kapcsolatban azt mondta, hogy a teljes lengyel delegáció támogatja a fideszes EP-képviselő kizárását.

“A Fidesz a közös Európa és a joguralom ellen van.

Megtámadják a vezetőinket Jean-Claude Junckertől Donald Tuskon át Manfred Weberig, elfogadhatatlan összehasonlításokat tesznek”, közölte a 17 tagú lengyel delegáció vezetője a 444.hu közlése szerint.

Deutsch Tamás kizárását azért kezdeményezték többen is európai pártcsaládjában, mert a politikus egy interjúban azt mondta, hogy Manfred Weber, a Néppárt frakcióvezetőjének érvelése, melyet a jogállamisági mechanizmusról mondott, az Gestapo és az ÁVO érvelésére hasonlít.

A lengyel néppárti képviselő szerint “nem lehetünk együtt olyanokkal, akik ellenzik a számunkra alapvetően fontos közös célokat”. A lengyel delegáció azt szeretné továbbá, ha nemcsak vitáznának a Néppártban Deutsch Tamás kizárásáról, hanem egyből szavaznának is az ügyben.

A lap megemlíti továbbá azt is, hogy a Néppárt német delegációja kedden fog ülésezni, ahol megvitatják a kérdést a teljes, szerdai frakcióülés előtt. Orbán azonban múlthéten már küldött egy levelet a Néppártnak, melyben a Fidesz kilépését lengethette be,

így elképzelhető, hogy Deutsch kizárása a teljes magyar kormánypárt kilépését eredményezné az Európai Néppártból.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!