Orbánt is belekeverte egy német lap a Szájer-botrányba

Orbán Szájer

A hvg.hu szemlézte a vezető német konzervatív lap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung Szájer-botrány kapcsán írt cikkét, mely szerint

“nem kétséges, hogy Orbán Viktor jó ideje tudott arról, hogy harcostársa, akivel 32 éve megalapították a Fideszt, melyik nemhez vonzódik”.

A lap ezt azzal indokolta, hogy Budapesten “régóta közbeszéd tárgya volt Szájer szexuális orientációja”.

Úgy vélték ugyanakkor, hogy Orbán arról már nem tudhatott, hogy mi miatt mondott le valójában Szájer. A lap szerint ez lehetett az oka, hogy két nappal később azonnal megvált a politikustól.

A cikk az Orbán-média Szájerrel kapcsolatos kommunikációjára is kitért. Mint írták: ha nincs semmiféle partitúra, akkor a máskor azonos kottából játszó, kormányhoz közelálló médiumok elbizonytalanodnak. Ez magyarázhatja, hogy bár Orbán csak félszívvel vállalta fel a narratívát, hogy titkosszolgálati akció állhatott a botrány kirobbanása mögött, a kormánymédiában rendre erről beszélnek.

Amennyiben igaza van a lapnak, és Orbán tényleg tudott Szájer hálószobatitkairól, úgy felmerül a kérdés, hogy miért csak azután határolódott el Szájer életmódjától, hogy az ügy nyilvánosságra került.

Mint ismert: Orbán napokig szótlan maradt a botrány után, később pedig azzal próbált pontot tenni a végére, hogy azt mondta: amit Szájer tett, “nem fér bele a Fidesz értékrendjébe”.

ORBÁN ELHATÁROLÓDOTT A FIDESZBŐL KILÉPŐ SZÁJERTŐL

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!