Sokkoló adatok kerültek napvilágra – Rosszabb a helyzet mint azt bárki gondolta!

Korhazbeteg
Forrás: https://koronavirus.gov.hu / MTI

A koronavírus-járvány második hulláma, sokkal nagyobb kihívás elé állítja az így is pengeélen táncoló egészségügyet, mint a tavaszi első hullám. A legsokkolóbb hírt azonban csak most hozta nyilvánosságra Novák Hunor!

A csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos egy intenzív terápiában dolgozó professzorral beszélgetett, aki nevét nem vállalva mesélt neki a lélegeztetőgépre került betegek túlélési esélyeiről.

“Két nagy (nem budapesti) intenzív osztályról kaptam megbízható, nem publikált adatokat:

mindkét helyen a koronavírus miatt intubált, gépi (invazív) lélegeztetésre szoruló páciensek 92-95 százaléka meghalt

– áll a szakorvos oldalán közzétett cikkben.

“Ami érdekes: a hivatalos halálozási arány ezen az intenzíven csak kb. 50% volt a COVID-os lélegeztetett betegek tekintetében. Akkor derült ki, hogy az 50% inkább 95%, amikor hosszas munkával, egyenként megnézték a kezelt betegek adatait, kezelésük kimenetelét” – írja Novák, majd hozzáteszi, hogy

“Információim szerint nem arról van szó, hogy szándékosan kozmetikázták, meghamisították az adatokat, hanem a számítógépből ez az 50 százalékos túlélési statisztika volt nyerhető, volt gyorsan és egyszerűen lekérdezhető.

A jelenlegi informatikai rendszer ugyanis alkalmatlan a pontos halálozási statisztika mutatására

(több tényező zavarja: például beleszámolja az álpozitív, kezdetben COVID-gyanúsként felvett betegeket; a kórházi finanszírozás miatt sokszor valótlan/félrevezető kódolások történnek, lélegeztetettnek kódolva (nyilvánítva) azt is, aki nem volt intubálva és úgy géppel lélegeztetve; zavaró tényező a más kórházba, más osztályra történő áthelyezés is).

Míg a kormány arra feküdt rá, hogy vegyünk minél több lélegeztetőgépet és azzal megoldjunk a helyzetet, mindenkit meggyógyítunk, a lélegeztetettek valós túlélési aránya sokkoló.”

Novák kérdezte a professzort az intenzív osztályok kapacitásáról is, aki válaszul elmondta:

“Nincs hivatalos adatunk, én arra tudok támaszkodni, amit néhány intenzíves kollégám írt nekem: egy ápolóra 4-6 intenzíves ágy jut, ami óriási baj, de nyilván az ember ezt elfogadja, mert ez egy rendkívüli helyzet. […]

Szembe kell néznünk a valósággal, nem mondhatjuk azt, hogy mindenkit meg tudunk menteni, nem álltathatjuk magunkat ilyenekkel.”

A csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos megemlíti, hogy már minden kórház köteles COVID-os betegeket ellátni, és információi szerint a kis kórházakba is odarakták a lélegeztetőgépeket, hogy használják, “holott ehhez nincs megfelelő személyzet, és hazánkban még nagy tapasztalattal rendelkező intenzíves centrumokban is 93-95% a koronavírusos, lélegeztetett betegek halálozása”.

A névtelenséget kérő professzor ezzel kapcsolatban elmondta, hogy több intenzíves osztályról kap becsült adatokat a lélegeztetett pácienseket illetően.

“Van, ahol még egy COVID-os beteget sem tudtak extubálni (levenni a lélegeztetőgépről),

a halálozás eddig 100 százalékos.

Sajnos a legjobb adat, amiről én tudok, hogy 78%-os a mortalitás, azaz a COVID miatt invazívan lélegeztetett betegek csak 22%-a éli túl. Az adatokat egyetemi és megyei nagy kórházakból kaptam” – mondta a professzor, majd hozzátette:

“Fontos azonban megjegyezni, hogy ezek nem reprezentatívak, ebből nem általánosíthatunk az egész országra. De azt már látjuk, hogy ez a második hullám nem lesz olyan sikertörténet, mint az első volt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!