Orbán Viktor bejelentése: nincs enyhítés, ezek a szabályok lesznek érvényesek az ünnepekkor!

Az eddigi intézkedések december 11-ig vannak érvényben, sokan próbálták meg kitalálni, hogy vajon a járványügyi szakemberekkel való konzultáció után a kormány szigorít vagy enyhít a szabályokon, esetleg az ünnepi időszakra eltérő szabályokat léptet érvénybe. Nemkell tovább találgatni, Orbán Viktor a Facebook oldalán jelentette be a döntéseket.

A miniszterelnök elmondta, hogy egy hónap telt el a szigorú intézkedések bevezetése óta, de továbbra is harcban állunk a vírussal szemben, a kórházakban küzdenek a betegekért az orvosok és ápolónők, míg az iskolában a pedagógusok, azért dolgoznak, hogy a szülők ne veszítsék el a munkahelyüket. Mondjuk eddig úgy tudtuk, hogy a kormány küzd ezért, tesszük hozzá mi.

Két hete indultak a célzott tesztelések, folytatta a kormányfő, elmondta több konzultációt tartott szakemberekkel, tudósokkal, hogy fenn kell-e tartani a szigorú intézkedéseket. A szakértők válasza az volt, hogy igem azokon nemlehet szigorítani. Ezért ma hajnalban meghiztak néhány döntést, ami az elkövetkező időszakra vonatkozik:

a jelenlegi szigorú intézkedések, így a kijárási tilalom is január 11-ig érvényben maradnak!

Ezalól a szennteste lehet csak kivétel, de erről csak december 21-én tudnak majd dönteni, az viszont biztos, hogy

nem lesz kivétel december 31-én,

tehát szilveszterre is érvényes lesz a 20:00 és 5:00 időszak közötti kijárási tilalom, így biztos hogy nem lesznek utcabálok és utcai bulik.

Orbán Viktor szerint a megoldás a vakcina, ami belátható távolságon belül van. Igaz, egy hónappal ezelőtt is ugyanezt a mondatot mondta el a miniszterelnök.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!