Jogerős a döntés: megbukott az SZFE kuratóriuma

Szfe
Fotó: Erdős Dénes / Népszava

Folyamatosan támadták a SZFE hallgatóinak és dolgozóinak a sztrájkját a kuratórium részéről, azonban most pont került az ügy végére: tulajdonképpen a kuratórium sért törvényt, és ez most már jogerős ítélet alapján mondható ki.

A Fővárosi Ítélőtábla harmadszor is úgy döntött, -most már jogerősen- hogy jogszerű az SZFE oktatók és diákok sztrájkja és a sztrájkolók követelései.  Színház- és Filmművészeti Egyetem sztrájkbizottsága közleményében a következőket írta: “A magyar jog szerint akkor érvényes egy sztrájkkövetelés, ha az a dolgozók gazdasági és szociális körülményeinek fenntartását, javítását célozza. Az SZFE sztrájkjának jogszerűsége mellett tehát azt is kimondta a bíróság, hogy az akadémiai függetlenségért, a művészi és tudományos munka szabadságáért folytatott küzdelem igenis jogszerű, hiszen ezek az értékek alapvetőn határozzák meg mindannyiunk munkakörülményeit.

Az Ítélőtábla végzése ellen fellebbezésnek helye nincs. Jogszerű sztrájkunkat jogszerűen folytatjuk.”

Mindebből következik az is, hogy mivel sem a munkáltató, sem a fenntartó, sem az alapítói jogokkal rendelkező minisztérium nem ült le tárgyalni, a hatvannégy napja jogszerűen működő sztrájkbizottsággal, csak bíróságon támadták meg annak jogszerűségét,

tulajdonképpen a kuratórium nem teljesíti törvényi kötelezettségét!

Orbánék viszont nem nyughatnak, a napokban derült ki, hogy Antal Zsolt, az első Orbán-kormány kommunikációs tanácsadója lett az SZFE új intézetvezetője.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!