József Attila-díjas író tette helyre az uszító Demeter Szilárdot

Vámos Miklós

Vámos Miklós az elsők között reagált Demeter Szilárd Origón megjelent antiszemita förmedvényére.

Facebook-oldalán azt írta: nem szólt, amikor Demeter úgy döntött, “álmából felébresztve is jobb novellát ír, mint az őt kritizáló szerzők (…) Rendben, a kóros önbizalom nem bűncselekmény. De ez a nyilatkozata már az” – írta, felidézve Demeter írásának következő részét: “Európa Soros György gázkamrája: a multikulturális társadalom kapszulájából árad a mérgező gáz, ami az európai életformára halálos. Soros György a liberális Führer. A liberárja hadserege pedig szolgaibb módon isteníti, mint anno Hitlert a sajátjai.”

Vámos nem rejtette véka alá undorát a cikk miatt. Mint írta:

“Bárkinek megmutatom a BTK-ban a vonatkozó paragrafusokat. Most pedig üzenem neki, hogy ha elment az esze, hagyja ott felelős állását, takarodjon melegebb égtájakra, próbálja megtalálni, addig is fogja be.”

 

Később egy újabb posztban jelezte: “melegebb égtájak” alatt nem Demeter erdélyi származására utalt, a kijelentést elvi alapon tette. Egyúttal arra kérte a nyilatkozata miatt őt megkereső tévétársaságokat, hogy hagyják békén, nem kíván a témával haknizni. Azt is bejelentette: a mai nappal kilépett a Szépírók Társaságából,

“mely húsbavágó ügyekben semmit nem tesz és tehet tagjai érdekében, akkor pedig nincs értelme benne lennem. Ugyanakkor tiszteletben tartom mindenki más érveit és tagságát”

– írta.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!