Ennél gyomorforgatóbb írás még sosem jelent meg Soros Györgyről

Switzerland Politics Economy Diplomacy Wef Davos
Fotó: Fabrice COFFRINI/AFP

Talán még sosem jelent meg gyomorforgatóbb írás Soros Györgyről, mint Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatójának Sor(o)s című publicisztikája, amit szombaton közölt le a kormánypárti Origo.

Az írásban Demeter többek között Adolf Hitlerhez hasonlítja az amerikai-magyar üzletembert, a magyarokat és a lengyeleket pedig az üldözött zsidókhoz.

“A liberárják most a lengyeleket és a magyarokat akarják kizáratni abból a politikai közösségből, aminek tagjaiként még vannak jogaink. Mi vagyunk az új zsidók”

– fogalmazott Demeter.

Mint írta: Soros szerinte “egy világméretű sakktáblán tologatja a bábukat”. És mivel pénzügyi sikerének a titka az, hogy tisztességtelenül játszott, ezért a világmegváltásban is folyamatosan a szája íze szerint változtatja a játékszabályokat. “Ő a játékmester, a bíró, a csatár, és ő számolja a gólokat is” – írta Demeter.

“Soros György saját halála kapujában önnön szobrát faragja. Küldetéstudata van. Küldetése: Soros György, az új messiás. Csakhogy hiányzik mögüle a transzcendencia. Soros György istene Soros György, aki Soros György képében leszállott közénk”

– tette hozzá a gyomorforgató írásban.

De tovább is ment, Európát egyenesen Soros gázkamrájához hasonlítva azt írta: a multikulturális nyitott társadalom kapszulájából árad a mérgező gáz, ami az európai életformára halálos, mi, európai nemzetek pedig arra vagyunk ítélve, hogy egymást eltaposva, egymásra mászva próbáljunk az utolsó korty levegőért küzdeni.

“Soros György a liberális Führer. A liberárja hadserege pedig szolgaibb módon isteníti, mint anno Hitlert a sajátjai. Semmit nem tanultak a XX. századból”

– írta Demeter az egyébként zsidó származású Sorosról, akit a holokauszt ideje alatt több százezer magyar zsidó társához hasonlóan üldöztek.

Orbán is kiadott a napokban egy írást az üzletemberről, ami bár lényegesen enyhébb hangvételű volt, mint Demeteré, a Project Syndicate nevű nemzetközi véleményportál így sem volt hajlandó leközölni. Erről bővebben itt:

Olyan botrányos viszontválaszt küldött Orbán Sorosnak, hogy a külföldi lap letiltotta

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!