Botrányos magyarázatot adott Novák Katalin, hogy miért szúrtak ki a meleg párokkal

Novák

A Heteknek adott interjújában fogalmazott úgy Novák Katalin családügyi miniszter:

„Magyarországon homoszexuális párok eddig sem fogadhattak örökbe törvényesen gyermekeket. Ezért ezeket a párokat mi nem lehetetlenítettük el, egyszerűen bezártunk egy jogi kiskaput.”

Novák ezt annak a törvénymódosításnak a kapcsán nyilatkozta, ami ezentúl alapesetben csak házaspároknak teszi lehetővé az örökbefogadást. Az egyedüllálóknak ehhez külön miniszteri engedélyhez lesz szükségük, ami a meleg párokat így lényegében teljesen megfosztja a lehetőségtől.

Mivel a meleg párok nem köthetnek házasságot, az egyetlen esélyük az örökbefogadásra eddig is csak az volt, ha hivatalosan az egyikük egyedülállóként fogadta örökbe a gyereket. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy titkolóztak volna a gyámhivatal előtt, jogi kiskapujuk viszont volt az örökbefogadásra. Ezt zárták most be az új törvénnyel, amiről Novák azt állítja, szerinte nem kiszúrás a meleg párok felé.

Novák szerint az egyedülálló szülőkkel sem szúrtak ki. “Rosszindulatú hangulatkeltésnek” nevezte, hogy ezt tették volna.

“Éppen ellenkezőleg: a lehető legtöbb eszközzel igyekszünk nekik is segíteni, hiszen emberfeletti munkát végeznek, amikor kettő helyett egyedül állnak helyt nap mint nap”

– fogalmazott.

A Dúró Dóra homofób könyvdarálása kapcsán hozott Alaptörvény-módosítással, miszerint rögzítették, hogy “az anya nő, az apa férfi”, Novák, gyakorlatilag betűre felmondva a Mi Hazánk politikusának véleményét, úgy fogalmazott: „az óvodában és az iskolában semmilyen szexuális propagandának nincs helye. Nem véletlen az a mondás, hogy valaki azt sem tudja, fiú-e vagy lány. Ez azt jelenti, hogy a legbiztosabb pont sincs meg az ember életében, teljesen elveszettnek érzi magát. Ha a gyerekeket megfosztjuk attól a bizonyosságtól, hogy ő fiú vagy lány, azzal ártunk nekik. Hogy felnőttként a szexuális identitása kit milyen cselekvésre késztet, az mindenkinek a magánügye”.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!