Ezzel sokan egyet fognak érteni: keményebb büntetést kezdeményez az MSZP

Molnar Zsolt

A parlament támogatását kérte a szocialista Molnár Zsolt ahhoz a javaslatához, amely szabálysértés helyett bűncselekményként javasolja meghatározni az engedély nélküli járművezetést.

Az országgyűlési képviselő Budapesten, az Astoriánál tartott, az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón azt mondta, elfogadhatatlan, hogy rendszeresen előfordulnak olyan balesetek, amelyet jogosítvánnyal nem rendelkező, vagy a járművezetéstől kifejezetten eltiltott emberek okoznak. Hozzátette:

azért kezdeményezte az engedély nélküli járművezetés bűncselekménnyé nyilvánítását november elején, hogy nagyobb legyen a visszatartó erő.

Jelenleg a szabálysértési bírság kifizetésével mentesülnek a következmények alól azok, akik jogosítvány nélkül vezetnek – részletezte. Molnár Zsolt azt kérte a parlamenti képviselőktől, hogy a politikai vitákat félre téve, az emberéletek, a családok védelme érdekében, támogassák a törvényjavaslat elfogadását.

Halálos baleset történt november 1-jén a fővárosi Károly körúton, az Astoria közelében. Villanyoszlopnak csapódott egy autó, amelynek 17 éves, jogosítvány nélküli sofőrje a helyszínen meghalt. A jármű 14 éves utasa életveszélyes sérüléseket szerzett.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!