Orbitálisat hazudott a tisztifőorvos: az intézkedések cáfolják a szavait

Forrás: MTI

Müller Cecília szerint folyamatosan nő a tesztelési kapacitás, a tesztelésnek semmilyen kapacitási határa nincs, azt minden szükséges esetben térítésmentesen elvégzik. A valóság azonban ennél sokkal lesújtóbb képet fest.

A Népszava értesülései szerint hétfőn több mint nyolcezer, szerdán pedig újabb 4-5 ezer embert nem tudtak tesztelni, mert a megadott helyszínre esélyük sem volt odaérni a mentőknek a leterheltség miatt.

Müller Cecília hazugságát mások is megerősítették,

a mentők egyik mintagyűjtőjétől azt az információt kapta a Népszava, hogy naponta átlagosan legfeljebb 5-6 ezer vizsgálatra van elég ember, ezért fordulhat elő az, amit tapasztalnak az emberek, hogy gyakran csak négy-öt nap múlva érkeznek meg a mentők a Covid-tesztre várakozókhoz. Addig viszont megoldhatatlan, hogy az összes családtag önkéntes karanténban maradjon, az eredményre pedig újra napokat kell várni.

Olyan esetről is értesültünk, hogy a tesztre várakozót felhívták, hogy az ígéret ellenére mégsem tudják aznap tesztelni a pácienst, azonban két nap múlva mégis kapott -az el nem végzett teszt ellenére- egy pozitív eredményt.

Azt, hogy tisztában vannak a baj nagyságával -a kormányzati sikerpropaganda ellenére is- jelzi, hogy a tegnapi napon bejelentették, hogy  napokon belül még 200 mintavételi egységet állítanak be országszerte, aamelyek a Belügyminisztérium járműveivel, végzős orvostanhallgatók közreműködésével fognak üzemelni.

Mindez azt jelenti, hogy az OMSZ kapacitását ezzel megduplázzák, de ez egyben annak az elismerése is, hogy az ellátó rendszer teljesen csődött mondott, képtelen eleget tenni a feladatának.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!