Lázadnak a fideszes képviselők a laza védekezés ellen! Orbánt vonják kérdőre!

Már a fideszes képviselők türelme is elfogyott, ők is elégtelennek tartják a kormány intézkedéseit. Van olyan kormánypárti politikus, aki fel is tette a kérdést: hány embernek kell meghalnia, hogy Orbánék szigorítsanak? Többen azt mondták, ha Orbán nem kezdeményez korlátozásokat, ők fogják kérni tőle.

Már a Fideszben is kivágták a biztosítékot az újabb és újabb halálozási rekordok. A hvg.hu megkeresett több olyan kormánypárti képviselőt, akik korábban még egyetértettek a lazább szabályokkal, s azt tapasztalták: a Fidesz és a KDNP több képviselője is kevesli a szinte csak maszkviselésre szorítkozó védekezést. A megkérdezett kormánypárti politikusok szerint meghaladottá vált az a szemlélet, hogy „az élet menjen a régi kerékvágásban”,

most már a kormánypárti politikusok is azt mondják: szigorítani kell!

A nevét persze senki nem merte adni a véleményéhez, hisz az ilyesfajta szembeszegülést a Fideszben nem tűrik. A vidéki kormánypárti politikusok azonban nap mint nap találkoznak az emberekkel és azt tapasztalják, hogy fogy a türelem. Egy dunántúli nagyváros kormánypárti képviselője például azt mondta, megérti, hogy figyelni kell a gazdaságra, de ez így már nem tartható.

„Amerre járok, azt hallom, hogy mikor lépünk már, hányaknak kell még meghalni, hogy történjen végre valami?”

Ugyanez a politikus azt is érthetetlennek tartja, hogy itthon nézők előtt rendezik a futballmeccseket, az 500 fős korlátozás csak a zenés rendezvényekre vonatkozik, miközben szerinte

„az egész ország tobzódik az agyonzsúfolt szabadidős, családi és gasztroeseményekben”,

de a szórakozóhelyek nyitvatartása is „erősen felülvizsgálandó”. Egy másik, négy hete még az ország működése mellett érvelő kormánypárti képviselő szerint kormány mintha elfeledkezett volna legveszélyeztetettebbnek számító idősekről. Pedig ha őket óvatosságra intenék, és visszaállítanák a vásárlási sávjukat, abból még nem származna gazdasági kár. Majd ugyanez a politikus ki is mondta:

„Látható, hogy a maszkviselés már nem elég.”

„Tavasszal farkast kiáltottunk, amikor nem is volt igazán itt, mindenki óvatos volt, éjjel-nappal kezet mosott, fertőtlenített, nem mászkált feleslegesen, kerülte a találkozásokat. De már belefáradtak, felengedtek – nem bízhatjuk csak az ő felelősségérzetükre vagy kitartásukra, hogy megbetegednek-e” – mondta a politikus hozzátéve: szerinte is központi szigorításokkal kellene minimalizálni az emberek közti kontaktusokat.

Egy aprófalvas körzetet képviselő frakciótársa a hvg.hu-nak azt mondta: ő maga is pártolná a szigorításokat még a sporteseményekkel kapcsolatban is. Volt olyan képviselő is, aki azt mondta: két hét múlva már látni lehet, hogy a héten záruló őszi szünet visszafogta-e a járvány terjedését. Ha a kormány addig semmilyen újabb korlátozó intézkedést nem hoz, a képviselő – több frakciótársa véleményét tolmácsolva – állítása szerint maga fogja felvetni ezeket a miniszterelnöknél.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!