Hárít a rendőrség – Tovább sunnyognak a külügyminiszter urizálásával kapcsolatban!

0924 Szijjarto Helikopterezese 2

Szijjártó Péter körül hatalmas botrányok alakultak ki idén, amivel igencsak felhívta magára a figyelmet. A külügyminiszter azonban se a luxusjachtos utazásával nem számolt el, se azzal, hogy mennyibe került az adófizetőknek, hogy a rendőrség helikopterét idén már hétszer használta.

Ezt szerette volna kideríteni a Népszava is, ezért közérdekű adatigényléssel fordultak az Országos Rendőr-főkapitánysághoz (ORFK).

Korábban Hadházy Ákos független képviselő derítette ki, hogy Szijjártó Péter idén már hét alkalommal vette igénybe a rendőrség helikopterét,

amiből két alkalommal konkrétan Dunakeszire kellett hazavinni a minisztert.

A lap most ezeknek az utaknak a költségét szerette volna megtudni, azonban az adatigénylésük nem járt sikerrel. Az ORFK közlése szerint, ugyanis, a helikopterek üzemeltetési költségét nem a megtett kilométerek alapján számolják ki, hanem a repülési idő szerint.

A rendőrség azt azonban már nem árulta el, hogy akkor mégis, mennyi ideig tartottak összesen a külügyminiszter helikopteres utazásai, mint ahogy azt sem voltak hajlandók elárulni, hogy mely más kormánytagok vették igénybe a rendőrség helikopterét.

Az ORFK és a Belügyminisztérium is azzal hárította a lap kérdését, hogy ezeket az adatokat nem ők kezelik.

Ez a kifogás azonban kicsit sántít, mivel tavaly Demeter Márta, LMP-s képviselő fordult adatigényléssel az ORFK-hoz, amikor is kiadták Szijjártó Péter 2014 és 2019 közötti helikopterezésének pontos adatait, és még azt is megtudta akkor az ellenzéki képviselő, hogy pontosan ki engedélyezte a külügyminiszternek a rendőrség helikopterének használatát.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!