Ezt hallgatja el Müller Cecília minden nap: ez az ábra magáért beszél!

Forrás: MTI

Az unalmastól a nevetséges kategóriáig sokféle jelzővel lehet illetni az Operatív Törzs napi tájékoztatóit, csak éppen informatívnak, vagy éppen lényegretörőnek nem. Ez az ábra azonban mindent megmutat, amit elfelejtenek elmondani az illetékesek.

A lényeg pedig abban rejlik, hogy megfejtsük, miért is “úsztuk meg” a járványt tavasszal, és miért nem volt Magyarországon a helyzet az olasz, vagy francia területeken tapasztalhatóhoz hasonló. Sokan egyszerűen a szerencsének tudják be, pedig az igazság az, hogy a külföldi példákból tanulva, időben lettek meghozva a korlátozó rendelkezések,

amiket az emberek fegyelmezetten be is tartottak!

Mindez azt eredményezte, hogy a vírus, anak hatásai, a televíziőban látott képsorok messzen nem találkoztak az emberek hétköznapi tapasztalatával. Így a feloldás után nyáron, mindenki sokkal lazábban kezdte el alkalmazni az addig betartott szabályokat. Ez még nyáron elég is volt, de ahogy augusztus végén mindenki visszatért a munkájához és ahogy megkezdődött az iskola, be is robbant a járvány, ez látható tökéletesen az alábbi ábrán:

Mindebből jól látható, hogy ősszel is meglehetett volna akadályozni a járvány berobbanását, ha a nyarat a tervek kidolgozására fordították volna. Például a hibrid oktatás (online és tantermi tanítás keveréke) bevezetésével, vagy akár a bevásárlási idősávok újbóli meghatározásával, ami talán jár egy kis kényelmetlenséggel, de nem elviselhetetlen.

Míg tavasszal szinte senkinek nem volt koronavírustól szenvedő ismerőse, ma ennek a fordítottja igaz, mindenki környezetében feltűntek a hol enyhébb, hol súlyosabb esetek, és lassan mindenki felismeri, a kormányzati propaganda ellenére

elkerülhetetlenek lesznek a szigorítások!

Sokan arra számítanak, hogy az őszi szünet után már csak az alsó tagozatos gyerekeket engedik vissza az iskolákba, míg mások ennél is nagyobb szigorítást várnak. Erről tanúskodnak a bevásálóközpontok újra üresedő polcai is, sokan a tavaszihoz hasonló, kijárást korlátozó intézkedéseket várnak. Az a kérdés, hogy időben fog-e lépni a kormányzat, vagy végképp összeomlik addigra az egészségügyi rendszer.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!