Már az állami televízió is sikerről beszél – Csúsztatott valósággal védik a kormányt

Forrás: MTI

A koronavírus-járvány második hulláma Magyarországon sokkal rémisztőbb képet fest ősszel, mint amilyet az első hullámban láthattunk. Napról napra rekordokat dönt az újonnan regisztrált fertőzöttek száma, annak ellenére, hogy nem képes a rendszer több teszt elvégzésére, ráadásul a járvány következtében elhunytak száma is meredeken emelkedik.

Ez pedig egyértelmű jele annak, hogy a magyar kormány járványkezelése megbukott!

Korábban Orbán Viktor azt nyilatkozta, hogy “amire figyelnünk kell, az nem a megbetegedések, hanem a halálesetek száma”. Ha pedig ezt vesszük alapul, akkor kijelenthetjük, hogy elbukott a magyar védekezés. Európa egyik legrosszabb mutatóját produkáljuk a második hullámban, ennek ellenére sem a kormány, sem a szócsövüknek minősülő állami televízió nem akar tudomást venni a sokkoló helyzetről.

Állításuk szerint továbbra is sikeres a magyar védekezés!

Az állami televízió az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adataira hivatkozva közölte, hogy “továbbra is a jobbak közé tartozik a magyar védekezés” a koronavírus-járvánnyal szemben. Ezt azzal támasztják alá, hogy a fertőzöttek és halottak számában is az uniós átlag alatt vagyunk.
Ez azonban csak úgy állja meg a helyét, ha a tavaszi hullámot is számításba vesszük, melyben ott vannak az áprilisi spanyol illetve olasz számok is.

Senki sem vitatja, hogy az első hullámban jól védekeztünk, azonban a második hullámban kétségtelenül elbukott a magyar kormány járványkezelése!

Arról azonban már sem Orbán, sem az állami televízió nem nyilatkozik, hogy a WHO ajánlása szerinti pozitív koronavírustesztek arányát szeptember 11-e óta nem tudják 5 százalék alá nyomni (a világszervezet szerint 5 százalék alatt tekinthető a járvány kontrolláltnak).

Korábban hasonló összevont számokkal próbálta igazolni Gulyás Gergely is a magyar védekezés sikerét, bár ő kifejezetten a második hullám eredményeiről beszélt.

Azonban ha valaki a második hullám valós adatait nézi, akkor nem ilyen jó helyzettel találja szemben magát.

A napi halálozások számát nézve azt láthatjuk, hogy szeptember közepe óta vezetjük az Európai Uniós statisztikát, és a helyzet egyre csak romlik.

Ráadásul ha ugyan ilyen összevetést nézünk, akkor a 444.hu szerint az uniós országok közül csak Csehországban és Romániában számottevően rosszabb a helyzet, mint Magyarországon. Ehhez képest pénteken Orbán azt mondta, hogy Németországban többen halnak meg, mint Magyarországon, ami szintén csak úgy jön ki, ha az első hullám adatait is hozzávesszük.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!