Lebukott a miniszter – Megpróbálta félrevezetni az embereket!

A csütörtökön megtartott Kormányinfón természetesen szóba került a koronavírus járvány is, melynek második hullámáról Gulyás Gergely elmondta, hogy jobban védekezünk mint a nyugati országok. Azonban a tények ismertetésénél a miniszterelnökséget vezető miniszter csúsztatott kicsit a tényeken.

“A számokat, ha megnézzük, akkor azt mondhatjuk, hogy Magyarország a második hullám során is a jobban védekező országok közé tartozik” – jelentette ki Gulyás, aki ennek bizonyítására a halálozási adatokat hozta fel példaként. Azt mondta, hogy ezek alapján ki lehet jelenteni, hogy eredményesebben védekezünk számos nyugati országnál, és hozzuk a közép-európai átlagot.

Azonban míg a második hullám eredményes védekezéséről volt szó, a miniszter annak bizonyítására, hogy alá tudja támasztani igazát, figyelembe vette az első hullám halálozási adatait is, amikor sok országban elszabadult a járvány és hatalmas pusztítást végzett.

Az alábbi grafikonon látható az egymillió főre vetített, összes halálozási adat, melyet Gulyás is említett:

A 444.hu cikke szerint, ha ezt vesszük alapul, akkor kijelenthető, hogy jelenleg még a jobban védekező országok közé sorolható Magyarország, mivel alulról a második helyen helyezkedünk el. Azonban a jelenlegi helyzetről ebből a grafikonból nem tudunk meg szinte semmit.

Mivel Gulyás a második hullám eredményes védekezéséről beszélt, így érdemesebb a tavaszi adatok nélkül nézni a dolgokat. A következő grafikon már szeptembertől mutatja a napi halálesetek számát egymillió főre vetítve.

Eszerint, a Miniszterelnökséget vezető miniszter által felsorolt országok közül,

csak Romániában, Spanyolországban, Csehországban és az Egyesült Államokban rosszabb a helyzet, mint Magyarországon.

Írországban, Olaszországban, az Egyesült királyságban és Franciaországban is jóval kevesebben haltak meg a koronavírus-járvány második hullámában, mint nálunk.

Sőt, ha a labornak tekinthető Ausztriát nézzük, akkor lehet igazán látni, mennyire elszabadult nálunk a második hullámban a vírus, ez pedig sikeres védekezés helyett inkább a kormány kudarcát mutatja.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!