Egész Európa felébredt – csak Orbán játszik emberéletekkel

Orban Morcos

Lélektani határt léptünk át, ezer fő fölé emelkedett a koronavírus halálos áldozatainak a száma hazánkban. Miközben Európa legtöbb országában folyamatosan szigorítanak, hogy elkerüljék a nagyobb tragédiát, mi semmiből sem tanulunk.

Müller Cecília tájékoztatása szerint az elmúlt 24 órában 920 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 40 782 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, az elhunytak száma pedig 1023 főre emelkedett, az elmúlt nap szomorú rekordjával, 27 halálesetet rögzítettek.

Angliában egy három lépcsős riasztási rendszert vezettek be, aminek a legalacsonyabb fokozatában is kültéren és beltéren is maximum hat ember találkozhat egymással, és a bároknak, kocsmáknak, éttermeknek be kell zárniuk este tízkor. A  magas riasztási szinten bevezetésekor a különböző háztartásban élő emberek nem keveredhetnek egymással beltéren, a nagyon magas riasztási szinten pedig már kültéren sem, beleértve a vendéglátóhelyeket és a privát kerteket.

Az ország nagy részén közepes a riasztási szint, de vannak területek, ahol a legszigorúbb korlátozásokat vezették be, az emberek

csak a velük közös háztartásban élő családtagjaikkal találkozhatnak!

Olaszországban is nagyon hasonlóak az intézkedések, a bárok, presszók, szórakozóhelyek este kilenc órakor bezárnak, és mindenkit a szájmaszk viselésére szólítottak fel, még a lakásokban is, ha nem egy fedél alatt élő emberek találkoznak. Olaszországban sem tanácsolják, hogy a lakásokban hatnál több, nem együtt élő személy tartózkodjon. Nem hiába a szigor, Rómában megteltek a kórházak, és az olasz főváros legnagyobb járványkórházából szállodákba viszik át a lélegeztetőgépet nem igénylő betegeket.

Emmanuel Macron francia államfő pedig ma este készül belső információk szerint szigorú intézkedések bejelentésére, a „tragédiával fenyegető” második hullám megfékezésére. Úgy tűnik, Macron nem riad vissza a kijárási korlátozás, ágazatonkénti célzott szigorítások, a tömegközlekedés korlátozásának bevezetésétől, a francia emberek védelmének érdekében.

Mindezek mellett Magyarországon pedig azt tapasztaljuk, hogy

Orbán orosz rulettet játszik, csak a pisztoly csöve a mi fejünknél van!

Amellett, hogy az elégtelen tesztelési kapacitások miatt nem engedi sem a tanárok, sem a lakosság tesztelését, a legnagyobb stratégiai terv az, hogy nem lesznek nagy ünnepségek október 23-án és majd az őszi szünetben csendesedik a vírus. Csak annyit szeretnék kérdezni, a vírus is tud erről? Mert egyenlőre inkább az a forgatókönyv látszik megvalósulni, amiről itt írtunk:

Szörnyű jóslat érkezett: egekbe szökhet a halálesetek száma Magyarországon!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!