Egy orvos mindent borított Facebookon! Itt a döbbenetes igazság a béremelésről!

Orvos
A kép illusztráció

Hadházy Ákos osztotta meg Facebookon egy orvos kolléga posztját a tegnap rekordsebességgel keresztül vert egészségügyi átalakításokról szóló törvényről. Az orvos levelét változtatás nélkül közöljük:

Az elmúlt napokban több ismerősöm is gratulált nekem. Eleinte nem értettem, hogy mihez, csak zavartan álltam, majd hamar kiderült, hogy a médiában lehozott új orvosi bértábláról van szó, ami alapján én majd nagyon jól fogok keresni.
Éppen csak az maradt ki megint a “plakát kommunikációból”, hogy:

  • a vállalkozói jogállást kategorikusan tiltja a közfinanszírozott szférában, így az rövid időn belül bizonyos ellátások összeomlásához vezethet
  • a másodállások és egyéb tevékenységeket korlátozza, illetve engedélyhez köti. (Így esetemben pl kérdéses, hogy milyen formában dolgozhatok a helikopteren)
  • Akár két évre szóló kirendeléseket tesz lehetővé, mely családokat tehet tönkre, és az orvos minden más tevékenységét (ide értve a szakvizsga, egyéb képzettség megszerzését) súlyos módon hátráltatja, és erre van 10 nap felkészülési idő.
  • az átvezénylés lehetősége érdemi bértárgyalás nélkül teszi lehetővé az orvosok munkáltatók közötti csereberéjét.

És jelen állás szerint aki közkórházban dolgozik, az ezt vagy elfogadja, vagy nem dolgozhat.
Engem ez a helyzet a teljes bizonytalanságba taszít!
Nem elég, hogy most, a második hullám alatt kvázi az orvosok és a teljes egészségügy a közútálat tárgya, most még egy atombombát is ránk dobtak, ami tovább növeli irànyunkba a feszültséget.
Nem titok, hogy a legtöbb orvos jelen bérezésének az alapbér csak egy része, a többi részét pótlék formájában kapjuk ( veszélyességi, éjszakai, délutáni, ügyeleti, szakmaspecifikus, sürgősségi, stb, stb). Ez azt jelenti, hogy nyugdíjunk nem nagyon lesz, de lehetőség van élhető bért keresnünk. Az új felállás szerint nem nehéz vízionálni, hogy a pótlékoknak mi lesz a sorsa. Sajnos várható, hogy nem lesz pótlék. Helyette lesz egy európaibb alapbér, a nettó bér valószínűleg végeredményben nem lesz jobb.
Tegye fel a kezét, aki elfogadhatónak tartja, hogy a személyét àllamosítjàk! Na ugye! Akkor ezután ne tessék nekem így gratulálni! Köszönöm!”

Hadházy a poszthoz megjegyzésként hozzáfűzte, hogy “a helikopterezés itt nem szíjjártói módon folyik, hanem mentőhelikopteren, ahol a kolléga másodállásban dolgozik“.

A képviselő posztja itt olvasható:

 

Bővebben pedig itt írtunk a törvényről, amely sosem látott törést okozhat az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók között:

Összehozta Orbán? Valóságos háború látszik kirobbanni az egészségügyben!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!