Ismét jól át lettünk verve – Többszörösen megbukott a kormány hazugsága!

A koronavírus-járvány első hullámában vásárolta meg a magyar kormány a kínaiaktól azt a berendezést, mely Orbán állítása szerint havi 2,8 millió maszkot tud legyártani. A “csodamasina” azonban mint kiderült nem képes ilyen mennyiségben maszkot készíteni, sőt, most újabb elképesztő részlet derült ki róla!

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő legújabb Facebook-posztjában számolt be arról, hogy nagyjából 5 perces internetes keresést követően, rá lehet akadni az alibaba.com oldalon a kormány által beszerzett gépre, melyet tizedannyi áron meg lehet vásárolni,

azaz 210 millió helyett mindössze 21 millióért!

A független képviselő hozzáteszi, hogy “ha egy fideszes abban reménykedne, hogy jó, igaz, most óccsóért lehet rendelni a netről, de bezzeg áprilisban a nagy káoszban biztos horror ára volt a gépnek, akkor téved sajnos. Több magyar vállalkozó dokumentumokkal igazolta, hogy áprilisban is töredék áron megvásárolható volt az eszköz“.

A bizonyítás kedvéért Hadházy még az egyik üzenetváltását is kiposztolta a témával kapcsolatban, melyben megerősítik, hogy a berendezést áprilisban is jóval kedvezőbb áron beszerezhette volna a kormány.

“Ha a külügyminiszter eltöltött volna 5 percet vele akkor töredékéért is meg lehetett volna venni.

Garantált, hogy ha ezt egy magyar cég importálta, akkor annak a magyar cégnek a tulajdonosa valaki kormányközeli emberke, es nagyon jól tudtak, hogy a gép mennyibe kerül eredetileg” – áll a beszélgetésben (javítva a szerkesztő által).

Nem tudni, hogy Orbán tisztában volt-e azzal, hogy a gép amit vásároltak nem képes olyan mennyiségben legyártani a maszkokat, mint amennyit közöltek, de az biztos, hogy április elején az egyik propagandavideóban a miniszterelnök a sátoraljaújhelyi börtönbe látogatott, ahol megcsodálta az üzembe állított gépet. Abban a filmben egyértelműen az hangzott el, hogy a gép egy hónap alatt 2,8 millió maszkot képes legyártani.

Hadházy volt korábban az is, aki kiderítette, hogy a tényleges kapacitása a gépnek csak a töredéke annak, mint amit a propagandavideóban állítottak.

Az RTL-nek pedig Babosi György nyíregyházi momentumos önkormányzati képviselő, egy egészségügyi berendezéseket forgalmazó cég tulajdonosa nyilatkozta korábban azt, hogy április közepén olyan gépet tudott volna behozni Magyarországra 50 millió forinttért, ami havi több mint 2 millió maszk gyártására képes – közölte a 444.hu.

Tehát ez a berendezés is, szállítással együtt is csak töredéke lett volna annak, amit és amennyiért a kormány vásárolta a sátoraljaújhelyi börtönben üzembehelyezett gépet.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!