Orbánék nem bírnak leállni – Ezt már ők sem fogják tudni kimagyarázni!

A kormány a koronavírus első hullámában kicsit túltolta a beszerzéseket, és 300 milliárd forintért vásárolt 20 ezer darab lélegeztetőgépet. Ezek jelenleg egy raktárban porosodnak, ráadásul szakemberből sincs annyi, hogy mindet üzembe tudják helyezni. Most pedig elért minket a járvány második hulláma, a kormány erre pedig újabb beszerzéssel reagált!

Mint azt a 444.hu közölte, a Belügyminisztériumhoz tartozó Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közbeszerzési felhívást tett közzé,

melyben 465 lélegeztetőgép beszerzéséről írnak!

Azt, hogy erre mi szükség van, nem tudni, hiszen még Orbán Viktor is azt közölte a második hullámmal kapcsolatban, hogy a legrosszabb esetben is maximum 800-an szorulnak majd egyszerre, egy időben gépi lélegeztetésre, amit persze meg lehetne oldani a raktárban lévő 20 ezerből.

A kiírás egyik melléklete szerint, a Katasztrófavédelem közbeszerzésének tárgya “a koronavírus járvány elhárításához elengedhetetlenül szükséges orvosi eszközök, műszerek beszerzése rescEU – Ares (2020)2547279-14/05/2020 támogatási program keretében”.

Eszerint tehát a most beszerzésre kerülő eszközök is abba a 2,5 milliárd forinttért épülő raktárba kerülnek majd, amit a kormány uniós pénzből épít. Ebben kerülnek elhelyezésre majd a járvány elleni közös védekezéshez felhalmozott EU-s eszközök.
A raktározási feladatokat pedig lehet, hogy épp azért kapta Magyarország, mivel nekünk van a lélegeztetőgépek tárolásában a legnagyobb tapasztalatunk az unióban.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!