Döbbenetes botrány! Újabb pedofil-ügyet söpört szőnyeg alá a Fidesz?

Vadai
Forrás: Demokratikus Koalíció/Facebook

Elképesztő, de igaz: úgy tűnik, rövid időn belül ez már a harmadik pedofilbotrány, amit a Fidesz eltitkolt a nyilvánosság elől.

A perui exnagykövet Kaleta Gábor, valamint a XVII. kerületi alpolgármester Fohsz Tivadar ügye után

most Óbuda fideszes vezetéséről derült ki, hogy a szőnyeg alá söpört egy pedofil-ügyet.

Az ügyről Vadai Ágnes, a DK parlamenti képviselője számolt be csütörtöki sajtótájékoztatóján, az obuda.hu-n megjelent cikk nyomán. A gyanú szerint egy önkormányzati óvoda óvónője készített éveken át a rábízott gyerekekről pedofil tartalmú képeket, amelyeket aztán élettársával közösen az interneten terjesztett.

Vadai szerint a korábbi fideszes vezetés, élén Bús Balázs polgármesterrel, tudott az ügyről, csak elhallgatta a nyilvánosság elől.

Óbuda új ellenzéki vezetése is úgy szerzett tudomást róla, hogy alapos vizsgálatot rendelt el. Dr. Kiss László jelenlegi polgármester az üggyel összefüggésben elmondta, a belső vizsgálat

súlyos mulasztásokat tárt fel.

Mint mondta: “Bizonyítékunk van arra, hogy az Önkormányzat korábbi vezetése folyamatos tájékoztatást kért és kapott az ügy részleteivel, érintettjeivel kapcsolatban. Ahelyett azonban, hogy a gyermekvédelmi szabályok kidolgozását sürgették volna, vagy segítették volna az óvodai dolgozók felkészítését a szexuális visszaélések megelőzésére, a bántalmazás jeleinek felismerésére,

okunk van feltételezni, hogy arra vonatkozóan tettek lépéseket, hogy az eset ne derüljön ki”

– közölte.

Ez az ok Kiss szerint, hogy semmi nem utal arra, hogy bármiféle pszichológiai segítséget ajánlottak volna fel az érintett szülőknek, óvodapedagógusoknak, sőt:

a történtek ismeretében az óvodapszichológusi létszám csökkentését indítványozták és fogadtatták el a képviselő-testülettel!

2019 márciusában Kiss szerint nyilvánvalóvá vált, hogy az érintett óvoda dolgozóit sem kívánták tájékoztatni az esetről, az óvodai beiratkozás időszaka ugyanis 2019 május elején volt aktuális. A polgármester úgy fogalmazott, nem lepi meg, hogy titkolóztak, hiszen a közelgő beiratkozás mellett

javában zajlott az európai parlamenti választási kampány is, és az eset napvilágra kerülése rossz színben tüntette volna fel a stabil fideszes többséggel működő testületet.

Az érintett óvoda egyéni választókörzetének önkormányzati képviselője az adott időszakban Kelemen Viktória oktatásért felelős alpolgármester volt. Kis szerint nehezen elképzelhető, hogy az alpolgármester ne tudott volna az ügyről, ennek ellenére egy 2019. június 20-án kelt jegyzőkönyv szerint egy óvodai SNI-ellátással kapcsolatos intézkedésekről előterjesztett határozati javaslata az intézményben

1 főre csökkentette az óvodapszichológusi létszámot, amelyet a fideszes többségű önkormányzat meg is szavazott.

Hogy ezt miért tette meg a magát keresztény-konzervatívnak nevező képviselőtestület egy pedofilbotrány kirobbanásának kellős közepén, arról csak találgatni lehet. Az esetet bizottsági jegyzőkönyvek szerint sem az oktatási bizottság, sem a képviselő-testület nem tűzte később napirendre.

Vadai bejelentette: haladéktalanul Polt Péter legfőbb ügyészhez fordul, hogy megérdeklődje, elrendelt-e nyomozást az ügyet eltussoló fideszes vezetéssel szemben.

“Mi úgy gondoljuk, hogy nem csak szavakban, hanem tettekben is családbarátnak kell lenni”

– fogalmazott a DK-s politikus.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!