Orbitális hazugságon kapták a Momentum elnökét – nehéz lesz ebből kimosakodnia

Fekete Gyor Andras

Az ellenzéki közös erő formálódása közben mindenki a lehető legjobb pozíciókat akarja megszerezni a választásokkor. Ám az MSZP és DK megfontoltan építkező politikája mellett úgy tűnik, a túlmozgásos Momentum elnök, Fekete-Győr András egyre több hibát vét.

Egy sokszereplős tárgyalássorozatnak az első ütemén túlesve, nem szerencsés sarkos véleményt megfogalmazni azokról, akikkel hamarosan újra tárgyalóasztalhoz kell ülni. Tudja ezt minden tapasztalt politikus, aki nem a vetélytársak lehúzásával, hanem önmaga teljesítményével akar erősödni. Fekete-Győr nem ezt az utat választotta -és noha senki nem kérdezte a véleméynét-, neki esett Dobrev Klárának, hogy az ő miniszterelnökségével nem lehet nyerni. Lehet ez is természetesen egy vélemény, ám kár olyanról kinyilatkoztatni valamit, amiről egyébként is tudjuk, hogy előválasztás fog róla dönteni. Ez politikai hiba.

Mint ahogy politikai hiba az is, ha valaki átruccan Erdélybe, és ott a helyhatósági választáson nem a magyar jelöltek támogatására buzdít, hanem román testvérpártja, az USR PLUS mellett kampányol. Ezt a hibát hamar be is látták, a videót a Facebookról igen gyorsan eltüntették, ám a folt megmaradt.

Az viszont már nem hiba, hanem bűn, ha egy “ártatlan, fiatal” imázsú párt elnöke hazudik. Márpedig Fekete-Győr ezt tette, amikor azt nyilatkozta, hogy Balázs Péter és Jeszenszky Géza volt külügyminiszterek, Bod Péter Ákos egykori jegybankelnök, Oszkó Péter volt pénzügyminiszter és Bajnai Gordon korábbi miniszterelnök is segít a Momentumnak a programalkotásban és a szakpolitikusok felkészítésében.

Legalább az egyik embert illetőleg hazudott!

Oszkó Péter ugyanis szombaton egy Facebook-posztban cáfolta, hogy beállna az ellenzéki párt mögé, vagy egyáltalán valami köze is lenne hozzá: “Fontosnak tartom ennek kapcsán mindenek előtt rögzíteni, hogy a jövőben üzleti elképzeléseim építésén és megvalósításán kívánok dolgozni, szakmai munkámat is ennek kívánom szentelni és semmilyen módon nem kívánok részt venni pártpolitikai vagy választási küzdelmekben. A nyilvánosság előtt is ebben a formában szeretném szerepvállalásaimat megtartani.” A volt pénzügyminiszter hozzátette, szokott ritkán gazdasági kérdésekben szakértőként véleményt mondani, de nem szeretné, ha bárki ezt  saját egyéni, pártpolitikai céljaira kívánná felhasználni.

“Erről a bejelentésről viszont semmilyen formában nem tudtam, a programalkotó csapatban való részvétellel kapcsolatban pedig ilyen vállalásokat nem tettem.”

– írja Oszkó. Mindezek szerint Fekete-Győr egyszerűen hazudott. Ezekután nehéz elhinni, hogy 700 főt képeznek ki a párt berkeiben kormányzati feladatok ellátására, a rossz nyelvek szerint aktív párttagja nincs ennyi a Momentumnak, vidéken pedig a nevüket sem ismerik.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!