A Fidesz pedofilbotrányába bukhatott bele a titkosszolgálat vezetője

Az egykori nagykövet, a fideszes Kaleta Gábor pedofilügyét addig titkolta a Fidesz és propagandagépezet, ameddig csak lehetett. Tudták jól, ha ez kiszivárog, az a folt rajta marad a párton. Mint kiderült, volt is ebben mulasztás, ami a Alkotmányvédelmi Hivatal vezetőjének az állásába került.

Nemrég írtunk róla, hogy azonnali hatállyal menesztették Kiss Zoltánt, 2015-től vezeti az Alkotmányvédelmi Hivatalt. Ez egy polgári titkosszolgálat, tehát nem katonai jellegű munkát végeznek. A tevékenységük szerteágazó, a külföldi titkosszolgálati tevékenység elhárításától kezdve a szervezett bűnözésen át, akár súlyosabb bűncselekmények elhárításában is részt vehetnek. Itt ér össze Kaleta pedofil-botránya Kiss menesztésével.

Ugyanis, ha egy magyar nagykövet egy nemzetközi pedofilhálózat tagjává válik, az nemcsak az egyik legundorító bűnök egyike, hanem nagyon komoly nemzetbiztonsági kockázat is, hiszen az ilyen ember könnyen zsarolható és akár hekkerek támadásainak is ki van téve. Ebben pedig konkrét dolga is lett volna a hivatalnak. Ugyanis, ha Kaleta Gábor a Külügyminisztérium tulajdonában lévő, hivatali számítógépén tárolta a kiskorúakat ábrázoló pornográf tartalmakat, akkor

itt súlyos mulasztás történt.

Ezeknek a számítógépeknek a tartalmát ugyanis a magyar titkosszolgálatoknak hivatalból kell ellenőrzni, hogy megelőzhető legyen az államtitkokkal és más minősített adatokkal való visszaélés. Itt viszont valószínűleg hosszú időn át nem történt semmiylen ellenőrzés, hiszen akkor fény derült volna a mocskos titokra.

Valószínűleg, már évekkel a botrány kirobbanása előtt kellett, hogy legyen jelem Kaleta undorító tevékenységének, de ez senkinek fel sem tűnt. Így felmerül a kérdés, azt észre vették volna-e, ha a nagykövet államtitkokkal üzletel?

Váratlan döntés: Orbán kirúgta a titkosszolgálat főnökét

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!