Váratlan döntés: Orbán kirúgta a titkosszolgálat főnökét

Kiss Zoltán 2015-től vezeti az Alkotmányvédelmi Hivatalt, dolgozott már annak elődjében a Nemzetbiztonsági Hivatalban, de részt vett a Miniszterelnöki Hivatal Nemzetbiztonsági Irodájának munkájában is. Most hirtelen, azonnali hatállyal kirúgta Orbán.

A Kiss által vezetett Alkotmányvédelmi Hivatal egy  polgári titkosszolgálat, tehát nem katonai jellegű munkát végeznek. A tevékenységük szerteágazó, a külföldi titkosszolgálati tevékenység elhárításától kezdve a szervezett bűnözésen át, akár súlyosabb bűncselekmények elhárításában is részt vehetnek.

2019-ben amikor a szolgálat új székházba költözött, Orbán még különösen dícsérte Kiss munkáját, azóta sem volt botrány, és semmi előjele nem volt a mostani felmentésnek, de a hétfő esti Magyar közlönyből az derül ki, hogy szeptember 15-i dátummal,

azonnali hatállyal meneszti Orbán Viktor Kiss Zoltánt, az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatóját.

Indoklás nem szerepel a döntés mögött, mindössze annyit lehet tudni, hogy a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős miniszter, azaz Pintér Sándor belügyminiszter javaslatára történt. Találgatásokba nem szeretnénk belemenni, ha konkrét tény juta  birtokunkba, azt megosztjuk majd az olvasóinkkal.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!