Náci uszítással gyalázta a fideszes színész a tüntető fiatalokat!

Balázs Péterre odafigyelnek - Forrás: Népszava

Balázs Péter, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) körül kialakult konfliktust „közéleti paraziták” generálják. Ezt az egyértelműen náci beszédet az MTI is idézte.

A hír többi része igazából nem is érdekes. Kit érdekel, hogy egy idős színész szerint az egyetem önállóságáért küzdő ifjúságot egy szűk csoport a háttérből tüzeli?

Honnan tudhatná ezt Balázs Péter?

Miért pont most állt elő ezzel az információval? Korábban nem így volt? Vagy pont most jutott a tudomására az összeesküvés? Tudjuk, hogy nem így van.

Az idős színész egyszerűen csak gesztust akart tenni azoknak, akik belőle színházigazgatót csináltak

és előállt ezzel a Fidesz propagandája által kitalált elmélettel.

Ha csak annyit tett volna, nincs semmi probléma. Mindenki azt gondol a világról, amit akar. Vannak, akik szerint repülőgépekről mérgeznek minket, mások azt hiszik, hogy beültetett chipekkel manipulálják az agyhullámainkat, Balázs Péter pedig úgy látja, hogy az SZFE tönkretétele ellen lázadó hallgatókat valamiféle háttérhatalom hergeli. Lelke rajta, nagy a világ, elfér ez a vélekedés benne, még akkor is, ha a laposföld-hívők szerint azért nem árt az óvatosság.

A baj az, hogy Balázs Péter szerint akik a diákokat mozgatják, azok „közéleti paraziták”.

Ne firtassuk most azt, hogy létezik-e ilyen titkos csoport. Ez most teljesen mindegy. A lényeg az, hogy

Balázs Péter szerint akik a Fidesszel szemben állnak, azok nem emberek, hanem paraziták.

És mivel ő meggyőződéssel állítja, hogy van ilyen csoport, ez a definíció több mint aggasztó.

A Wikipédia ugyanis ezt írja a tárgykörben: „Az élősködő vagy parazita (régiesen: élősdi) egy másik faj, (a gazdafaj) egyedeinek testében vagy testfelszínén él, és annak testéből táplálkozik.”

Igaz, a színész azt is hozzátette, hogy „közéleti” parazitákról van szó, de az értelmezés szempontjából ennek kevés a jelentősége. Hisz egyértelmű, hogy a kifejezésnek nem a szó szerinti, hanem az átvitt értelmét használta. Ez pedig az, hogy a színész szerint vannak, akik csak élősködnek az ország testén és azt sem érdemlik meg, hogy embernek nevezzék őket.

A parazitákat mindenki pusztítja. Ezért ez egyértelműen náci beszéd.

És ne jöjjön senki azzal, hogy ezek csak szavak. Ugyanis sajnos nagyon jól tudjuk, hová vezet, ha politikai okokból bárkit megfosztanak az emberi mivoltától. Az ilyesmi előbb mindig csak szóban történik, aztán ha felbátorodtak az egyetértő tömegek, jönnek a tettek.

Szóval Balázs Péternek rohadt gyorsan bocsánatot kellene kérnie, közvetlenül a lemondása előtt. Aztán otthon, szűk baráti körben úgy onthatja magából az ocsmány náciságot, ahogy csak akarja.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!