Úgy küldték el melegebb éghajlatra Vidnyánszky Attilát, hogy öröm volt olvasni!

Vidnyánszky Attila és Orbán Viktor

A Színház- és Filmművészeti Egyetemen kialakult helyzetben újabb összecsapás történt, Upor László, az SZFE felmondási idejét töltő rektori feladatokat ellátó rektorhelyettes döntésének ment neki Vidnyánszky Attila. Hatalommal, hatalmi pozícióból.

Mint ahogy mi is megírtuk, akialakult helyzetben Upor László az egyetemen a tanévkezdést elhalasztotta és a beíratkozási dátumot is ehhez igazította. Mindez összesen legalább egy hét haladékot adott volna a hallgatóknak és az új vezetésnek az álláspontok közelítéséhez.

Az új vezetés Vidnyánszkyval az élen viszont nem akart élni a lehetőséggel, elutasítva a párbszéd legkisebb esélyét is. A Színház- és Filmművészet Alapítvány, mint fenntartó nevében írt egy levelet, amelyben fenntartói kifogással élt és arra szólítja fel a rektorhelyettest, hogy a mai nappal (szeptember 9.)

állítsa helyre a törvényes működést!

Elég furcsa a levél maga, mert azt nem írja, hogy ugyan miért lenne törvénysértő a halsztás, csak annyit jegyez meg, hogy nem egyezik meg az ITM ágazati szabályozásával, és ő, mint fenntartó most ezt bizony jól “megellenőrizte”, és az lesz amit ő akar. Egyetemi szabadság és önállóság ugye, amiről eddig azt mondták, nem fog csorbulni. Upor László azonban felvette a kesztyűt, és írt egy viszontválaszt, amiben kifejti, hogy

nincs olyan jogi kifogás, amire a fenntartó hivatkozik!

Úgyhogy ő Vidnyánszky kifogását tartja megalapozatlannak, mert a kuratóriumnak nincs hatásköre ebben a kérdésben. Upor aztán azt is kifejti, hogy mire van hatásköre a kuratóriumnak, mit kellene végeznie, amit nem tesz meg, ez pedig az egyetem finanszírozásának biztosítása, nem pedig az oktatási tevékenységbe való beleszólás.

Levele kemény hangon végződik: “amennyiben nem kezdi meg haladéktalanul a vonatkozó jogszabályok szerinti tényleges működését, kénytelen leszek igénybevenni a rendelkezésre álló valamennyi törvényes eszközt a Tisztelt Fenntartó szabályszerű működésének biztosítására.”

Háború ez a javából, de Orbánéknak ebbe beletörhet a foga. A két levelet ITT és ITT tudja olvasni!

Meghátrálnak Orbánék – győznek a hallgatók? FRISSÍTVE!!!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!