Hatszor annyit kapnak Orbán álciviljei, mint amennyit elvontak a rászoruló gyerekektől

A 24.hu vette észre az állami Szerencsejáték Zrt. legújabb támogatási listáját. Eszerint az idei legnagyobb kedvezményezett a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány, ami több mint 551 millió forint szponzorációs támogatást kap. A Szövetség kurátorai között olyan emberek ülnek, mint Orbán Viktor rokona, Vitézy Dávid és Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezére.

Kiderült az is, hogy a Fidesz-közeli Civil Összefogás Közhasznú Alapítványt is megdobták 100 millió forinttal.

Hogy legyen elképzelésünk arról, mekkora összegről van szó: 100 millió forintból hatszor kijönne az a támogatás, amit évente adott az állam az Igazgyöngy Alapítvány rászoruló gyerekekkel foglalkozó iskolájának. Azért a múlt idő, mert múlt héten megvonták a támogatást a koronavírus-járvány okozta gazdasági válsághelyzetre hivatkozva. L. Ritók Nóra szerint az eddig kapott évi 17 milliós állami támogatás elengedhetetlen volt ahhoz, hogy működni tudjanak. Az állam ennek ellenére vonta meg tőlük a pénzt, miközben a mihaszna álcivileknek a Szerencsejáték Zrt.-n keresztül ennek a többszörösét adják.

Hogy az ő támogatásuk a kormány szerint vajon miért előbbre való az Igazgyöngynél, rejtély.

A CÖF nem először kap egyébként pénzt a cégtől, tavaly márciusban egyszer már kaptak, akkor 70 millió forintos szponzori szerződést nyertek el.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!