Pontosan attól az összefogástól retteg Orbán, ami most az Igazgyöngyért látszik megvalósulni

Hatalmas felháborodást keltett az utóbbi napokban, hogy az Orbán-diktatúra két olyan alapítványi iskolától is megvonta a támogatásokat, amelyek hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkoznak. Kevés felháborítóbb dolgot tudunk elképzelni annál, hogy miközben számolatlanul öntik a milliárdokat heti szinten mindenféle értelmetlen látvány- és sportberuházásokba, olyan intézmények kapcsán hivatkoznak a járványhelyzet miatti költségcsökkentési kényszerre, amelyek kivéreztetése ténylegesen rászoruló embereket foszt meg a felzárkózás lehetőségétől.

Az Orbán-diktatúra egyik legnagyobb támasza, hogy a hasonló híreket az emberek a legtöbbször elintézik egy vállrándítással, vagy még ha bosszantónak vagy igazságtalannak is találják azokat, hamar túllépnek rajtuk. Épp ezért retteg attól, hogy mi van, ha egyszer ezek a kisemmizett, megfáradt emberek megelégelik az igazságtalanságokat, összefognak és a sarkukra állnak. Az orbáni lejáratás, uszítás, propaganda legfőbb célja, hogy bizonytalanságot keltsen ezekben az emberekben, hogy azt éreztesse velük, ők a kisebbség, a többség pedig az Orbán-féle bűnözők oldalán áll. A közöny, a reménytelenség érzésének folyamatos keltése Orbán legnagyobb támaszai.

Ezért is fontos az olyan hírek érkezése, mint a mostani. Elmondhatatlanul fontos a diktatúra bukása szempontjából, hogy az emberek lássák, hogy igenis képesek az összefogásra. Amit most az Igazgyöngy Alapítványért tettek, az Orbán legnagyobb félelmét igazolja. Az alapítvány létrehozója, L. Ritók Nóra Facebook-oldalán jelentette be, hogy az emberek összefogásának köszönhetően

alig néhány nap alatt sikerült összegyűjteni azt a 8 és fél millió forintot, amit puszta csuklóztatásból vont meg tőlük a hatalom.

L. Ritók azt írta: “már tegnap láttuk… de kellett a ma reggeli biztos újraszámolás, hogy ma jelentkezhessünk a hihetetlen hírrel: összejött az Igazgyöngy megvont támogatása. Meghatottan, hálásan, és még mindig háborgó igazságérzettel teszem közzé ezt a hírt.

 

Az alapítvány vezetője szerint bár az idei tanévre szükséges pénz már összegyűlt, miután a támogatások továbbra is érkeznek, a fennmaradó pénzt félreteszik a következőre. Akkor ugyanis a kormány már nemcsak a támogatás felét, hanem az egészet (17 millió forintot) el kívánja vonni az iskolától, így minden forintra szükségük lesz.

L. Ritók úgy fogalmazott: sokat gondolkodik, hogyan lehetne a döntéshozókat rávenni arra, hogy szembenézzenek a valósággal. Hogy a szakstatisztika ne kétféle legyen, és ne a sikerkommunikációt, hanem a valós helyzet elemzését szolgálja. Nem tudja a megoldást.

“De azt igen, hogy talán lesznek közöttük, akik elgondolkodnak: ekkora összefogás, szolidaritás, ami most nemcsak mellettünk, hanem a két másik iskola mellett is, az Iványi Gábor iskolái és az Ámbédkár mellett látszik, azt mutatja, nagyon sokan nem értenek azzal egyet, ami ma történik a társadalmi leszakadás kérdésében”

– írta.

Pesti Bulvár-kommentár: Minél többen értik meg, hogy összefogással igenis megbuktatható minden zsarnoki rendszer, annál előbb szabadulunk meg Orbántól és a Fidesztől. Szerencsére úgy tűnik, egyre többen értik meg az üzenetet. Ezt jelzi az Index nyári felállása, a Színművészeti példamutatása és most az Igazgyöngy támogatása is. Csak így tovább, magyarok!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!