Végleg leszámolna Orbán a közalkalmazottakkal – ez állhat a háttérben?

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint a Színház- és Filmművészeti Egyetem átszervezése alapítványi formába nem más, mint egy régebben elindult folyamat újabb lépcsőfoka. Szerintük a végső cél:

 közalkalmazotti jogállás kivezetése a magyar jogrendszerből!

Az egész folyamat Magyarország egyik legjobb egyetemének, a Corvinusnak a kiszervezésével kezdődött, majd az új szakképzési törvény értelmében a szakiskolákban oktató pedagógusok vesztették el tavaly a közalkalmazotti státuszukat. Ezután következtek a kulturális dolgozók, legújabb hírek szerint pedig a kutatók közalkalmazotti státusza is veszélybe került. Mindez előrevetíti, hogy senki nem tudja mi lesz a folyamat vége, és

egyszerűen mindenkit besöpörhetnek a Munka Törvénykönyve alá,

melyből pedig folyamatosan vagdosta ki a Fidesz a munkavállalói jogosítványokat. Mindez azt jelenti, hogy jelentősen csökken az állami feladatokat ellátóak védelme, könnyebben lehet kirúgni őket, a helyükre pályázat nélkül lehet felvenni havert, a végkielégítés mértéke csökken. De akit nem rúgnak ki sem jár jobban, csökken a szabadság mennyisége, megszűnik a jubileumi jutalom, és mindenben a kiherélt munka törvénykönyv lesz a meghatározó.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!