Példaértékű összefogás üldözte el a teljes városvezetést!

AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK

Megfutamodott és menekülőre fogta Pilismarót képviselő-testülete. Rendkívüli ülést tartottak, ahol név szerinti szavazással, egyhangúlag lemondott a település teljes testülete – derül ki abból a közleményből, melyet Pergel István, a júliusban lemondott polgármester tett közzé.

A HVG azt írja, a helyi képviselők a településre tervezett kavicsbányával indokolták döntésüket, mint mondták:

“a lemondott testület nem kíván a bányanyitáshoz szükséges településrendezési terv módosításában semmilyen döntést hozni, vagy falugyűlést összehívni”.

Közölték azt is, hogy a “lemondó testület az időközi önkormányzati választással megválasztásra kerülő új polgármester és új képviselő-testület kezébe adja ebben a kérdésben is a döntés jogát és felelősségét”.

A település lakói és a képviselőtestület közötti vita azután robbant ki, miután kiderült, hogy Pilismaróton kavicsbányát akarnak nyitni. A tiltakozások miatt, a fideszes támogatottsággal, függetlenként induló Pergel István már korábban lemondott.

A polgármester végig kiállt a tervezett beruházás mellett.

Az ügy miatt végül a helyiek aláírásgyűjtésbe kezdtek, és helyi népszavazást kezdeményeztek. Szerintük a bányanyitás hatalmas teherautóforgalmat generálna, tönkretenné a környék élővilágát és az ingatlanjaik teljesen elértéktelenednének.

A fideszes támogatottságú polgármestert most a teljes testület követte, ők se merték képviselni a választóik akaratát, nem mertek szembemenni azzal a tervezettel, mely teljesen tönkretenné a környéket.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!