Megható üzenetet küldött a Népszabadság egykori szerkesztősége az Indexnek

Az Orbán-rendszer által 2016-ban felszámolt baloldali napilap egykori szerkesztősége megható Facebook-posztban búcsúzott a távozó indexesektől. Mint írták, minden újságíró pártoktól és parancsoktól független újságot akar készíteni. Épp ezért értetlenségüket fejezték ki amiatt, hogy újra megtörténhetett az Magyarországon, hogy egy lapnak meg kellett szűnnie.

“Velünk is ez történt a Népszabadságnál, és négy év után is értetlenül figyelünk: miért nem csinálhattuk, amihez értünk, ami fontos nekünk, fontos az olvasóknak és az országnak is?!”

– fogalmaztak. Hozzátették, ők talán mindenki másnál jobban tudják, hogy milyen érzések kavarognak most az indexesekben. Ez sem elég ugyanakkor, hogy tanácsot adjanak, hogy mi lenne a helyes lépés.

“Csak annyit tudunk mondani, hogy tiszta szívünkből szurkolunk nektek”

– üzenték, kiemelve, hogy nagy szükség van Magyarországnak az Index híreire, “a felszín mögé néző szemeire, az okos elemzéseire, a szarkasztikus-ironikus nyelvre, amit meghonosítottak”.

Hangsúlyozták: minden szabadság alapja a szólás és a sajtó szabadsága, ami állandóan szűkül hazánkban. “A szabadságunk megmentéséhez szükség van rátok!

Legyen másik!”

– zárták bejegyzésüket a távozó indexesek emblematikussá váló jelszavával.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!