Már az uniós csúcs elején kritizálják a magyar kormányt – Kemény összecsapásokra lehet számítani!

Kép forrása: MTI

Még szinte el se kezdték a tárgyalásokat az Európai Unió tagországainak vezetői a brüsszeli csúcstalálkozón, máris volt aki aggodalmát fejezte ki a magyar kormány álláspontját illetően.

Pénteken kezdődik az uniós csúcstalálkozó, ahol az Európai Bizottság által javasolt következő, 2021 után érvényes hétéves költségvetésről és az ahhoz kapcsolódó, a koronavírus-járvány okozta gazdasági és társadalmi károk helyreállítását célzó csomagról vitáznak.

Orbán Viktor kijelentette: Európa történetében soha nem látott mértékű közös gazdasági csomagot állítanak össze a koronavírus-járvány következményeinek enyhítése érdekében. “Ehhez mi is hozzátesszük a magunkét” – fogalmazott a miniszterelnök.

Mint mondta, komoly viták folynak arról, hogy ki döntsön ezeknek a pénzeszközöknek a felhasználásáról.

“A magyar álláspont világos: a magyarok pénzéről a magyaroknak kell dönteni” – szögezte le Orbán Viktor, megjegyezve: vannak erre más jelentkezők is, “különösen a brüsszeli bürokraták”.

“A parlament föltarisznyázott. Világos döntéseket hoztak, amiknek érvényt kell szereznem

– ezzel pedig arra az uniós hitelcsomag támogatásához szabott feltételekre utalt, melyeket kedden fogadott el a kormánypárti többség az országgyűlési határozatban.

Mark Rutte holland miniszterelnök nyilatkozott a csúcs megkezdése előtt, és kijelentette, hogy “kevesebb mint 50 százalék esélye van” a pénteki megállapodásnak.

Hozzátette továbbá, hogy nem a sebesség, hanem a tartalom számít. “Egy gyönge egyezség nem vezet sehová” – fogalmazott.

A holland kormányfő kitért arra is, hogy a jogállamisági feltételeknek mindenképpen szerepelniük kell az uniós költségvetések kapcsolatos végső megállapodásban, és

“nagy probléma” ha Magyarország ragaszkodik ennek elvetéséhez.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!