Kiderült Orbán győzelmének ára – nem teszik ki az ablakba ezeket az adatokat

Az Európai Parlament kérésére végeztek online módszerrel egy kutatást, amelyből egészen más adatok derülnek ki, mint amit a magyar kormánymédiában hallani. Míg Európában átlagosan az emberek 28 százalékának csökkent a jövedelme, és 21 százalék vesztette el a munkáját részlegesen vagy teljesen, addig a magyar számok teljesen mást mutatnak.

A magyarok 43 százaléka válaszolta azt, hogy a koronavírus járvány kitörése óta csökkent a jövedelme,

35 százalékuk pedig a munkáját is elveszítette részben, vagy teljesen!

Ezek a számok elég messze állnak attól a kormányzati sikerpropagandától, amely szerint az első csatát megnyertük. Lehetséges, hogy a megbetegedések számát tekintve valóban nyerésre állunk, de ennek az árát bőven megfizette az ország gazdasága, ezen keresztül pedig az emberek. Figyelemre méltó az a szám is, bár elmarad a 68 százalékos EU-s átlagtól, mégis

a magyarok 57 százalékának az a véleménye a kormány álláspontjával szemben, hogy több hatáskört kellene adni az EU-nak a válságkezelésben.

Sajnos, a kutatás azt vetíti előre, hogy a járvány miatti gazdasági megtorpanás sok család elszegényedését okozza, és közel sincs olyan mértékű a munkahelyvédelmi program hatása, mint ahogyan azt kommunikálják. Arról, hogy Orbán ebben a kérdésben mennyire elrugaszkodott a valóságtól, itt írtunk:

Orbán a teljes leépülés fázisában van, ez a mondat mindent elárul

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!