Véget érhet a Fidesz rémuralma – Itt a megoldás a kormányváltásra!

Fotó: Berecz Valter

Pénteken tartott online sajtótájékoztatóján jelentette be Tóth Bertalan, az MSZP elnöke és parlamenti frakcióvezetője, hogy milyen programmal készül az ellenzéki párt a 2022-es országgyűlési választásra.

Élhetőbb, igazságosabb és szolidárisabb országban akarunk élni

– jelentette ki Tóth Bertalan a Népszava közlése szerint.

Az MSZP elnöke azt is bejelentette, hogy a párt minden szinten ellenzéki együttműködésre készül az országgyűlési választásra.

Ez pedig azt jelenti, hogy egy teljesen egységes ellenzék indul a Fidesszel szemben, akik nem csak kormányváltást, hanem korszakváltást szeretnének!

A szocialista párt tervei szerint, mind a 106 egyéni választókerületben előválasztást fognak tartani, valamint előválasztással fogják kijelölni a miniszterelnök-jelöltet is. Így végül közös listával és programmal vághat neki az ellenzéki összefogás a választásnak.

Mint ahogy a párt elnöke fogalmazott, a szocialisták “demokratikus és toleráns, szociálisan érzékeny, igazságos és környezettudatos” országot építenének, egy élhetőbb Magyarországért.

Egyéni, 3 pontos programjukat, mely a jogbiztonságról és a demokrácia újjáépítéséről, a társadalmi igazságosságról és szociális érzékenységről, valamint a környezetünk kizsákmányolása elleni küzdelemről szól, beépítenék a teljes összefogás programjába.

Tóth Bertalan szerint, a koronavírus-járvány miatti rendhagyó tavaszi parlamenti ülésszakban,

a kormány a magyar emberek egészségének, megélhetési biztonságának megvédése helyett, leginkább csak a saját hatalma korlátainak lebontásán dolgozott.

Az MSZP által tervezett teljes ellenzéki összefogás pedig rendkívül nehéz helyzete hozhatja a jelenlegi kormánypártot, hisz ezzel lehetőség nyílhat arra, hogy leváltsák a őket, és kialakíthassanak egy igazságosabb, demokratikusabb rendszer.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!