Nem mindenki járt rosszul a kínai portyázással – Újabb részletek derültek ki az üggyel kapcsolatban!

Forrás: Orbán Viktor - Facebook

Korábban már beszámoltunk róla, hogy elég sok és lényeges dolgot nem kíván megosztani a kormány a Kínából beszerzett lélegeztetőgépekkel és egyéb egészségügyi felszerelésekkel kapcsolatban. Azt azonban tudni, hogy ezekre összesen 300 milliárd forintot költöttek.

Ez azonban nem a beszerzések teljes összege!

A Népszava arról írt, hogy a Wizz Air szállította Magyarországra ezeket az eszközöket, járatonként nagyjából 72 millió forinttért.

A lap információi szerint, az eddig közölt 300 milliárdos összeg, akár jóval magasabb is lehet, mivel abban még nincs benne az egészségügyi eszközök hazaszállítási összege.

A lap közérdekű adatigénylésének köszönhetően kiderült, hogy az állam tavasszal 4,713 milliárd forintot fizetett a légitársaságnak 65 olyan járat után, melyek egészségügyi eszközöket és védőfelszerelést hoztak haza. Ez pedig még mindig nem a végösszeg, mivel a Wizz Air legalább száz alkalommal repült a két célállomás között!

A Népszava így a jelenlegi végösszeget, a járatok átlagos költségét alapul véve, nagyjából 7,2 milliárd forintra becsüli.

A légitársaság üzletit titokra hivatkozva nem ad pontos tájékoztatást, de azt már korábban is elmondták, hogy a kormány kereste meg őket a légihíd kialakításának lehetőségével.

A minisztérium pedig nem válaszolt a lap azon kérdésére, hogy miért a személyszállító gépekkel rendelkező Wizz Airt keresték meg azzal, hogy szállítsa haza a Kínában vásárolt egészségügyi eszközöket, és miért nem egy teherszállításra specializálódott logisztikai céget bíztak meg ezzel a feladattal.

Mint ahogy azt sem tudni, hogy a Honvédség három évvel korábban vásárolt utasszállítója, miért nem volt alkalmas a szállítmányozásra.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!