Fontos információkat hallgat el a kormány – Továbbra sem adnak pontos felvilágosítást!

Elképesztő titkolózás vette kezdetét a kormány koronavírus-járvány miatti lélegeztetőgép beszerzésével kapcsolatban. Eleinte még azt sem lehetett tudni, összesen hány darabot rendeltek, és, hogy abból hány darab érkezett már meg.

Most a Külügyminisztérium több részletet is elárult a beszerzéssel kapcsolatban, ám még így is sok lényeges információkat hallgatnak el.

A hvg.hu közérdekű adatigénylésére a tárca elárulta, hogy

március 11. és június 17. között összesen 10515 darab lélegeztetőgép érkezett az országba, melyek átlagára 56647 euró, tehát mintegy 19 millió forint volt.

A Külügyminisztérium azt is nyilvánosságra hozta, hogy az elképesztő mennyiségű géparzenált, 22 különböző cégtől vásárolták, valamint azt is megosztották a lappal, hogy az üzembehelyezésre két céggel szerződtek le, összesen 7,5 milliárd forint értékben.

Az azonban továbbra is titok, hogy a megérkezett gépek közül, hány volt alkalmatlan a betegellátásra, mint ahogy azt sem árulja el a Külügyminisztérium, hogy milyen felszereltségűek illetve milyen típusúak a Kínából érkezett gépek.

A tárca azt sem kívánja megosztani, hogy mi alapján választotta ki azt a 22 céget, akiktől végül megrendelték a gépeket, illetve, hogy melyiktől mennyit rendeltek.

A külügy arra a kérdésre sem adott még választ, hogy a leszállított 10 ezer gépből, hányat kezdtek használni a magyar kórházakban, illetve, hány porosodik valami raktárban.

Egyelőre tehát még mindig rengeteg kérdés van, melyre választ kéne adnia a Külügyminisztériumnak, mint ahogy arra is, hogy miért rendelte túl magát a kormány ilyen brutálisan lélegeztetőgépből, elköltve ezzel több mint 300 milliárd forintot – közölte a 444.hu.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!