Orbánék leszerepeltek – A legnagyobb bajban is csak magukkal foglalkoztak!

Az Orbán-kormány magára hagyta a legkiszolgáltatottabbakat: az időseket, az ellátásban részesülőket, a betegeket és a munkájukat vesztett magyarok százezreit. A vírusjárvány ideje alatt is azt tartották az egyik legfontosabbnak, hogy milliárdokat költsenek sportberuházásokra.

Ezzel szemben az MSZP tagjai az elmúlt hónapokban folyamatosan azért dolgoztak, hogy a rászorulók, akiktől a kormány elfordult, segítséget kapjanak.

Az ellenzéki párt országgyűlési képviselői összességében több mint 20 millió forintot ajánlottak fel, valamint szerte az országban önkéntes munkával, adományokkal, szervezett akciókkal segítették a vírus okozta nehézségek enyhítést.

Petíciót indítottunk annak érdekében, hogy az embereket védő javaslataik minél szélesebb körű támogatással kerülhessen a kormány elé, akik leginkább csak az oligarchák zsebeit tömik még a legnagyobb krízisben is, a munkavállalókat, benne különösen az egészségügyi és szociális dolgozókat, nyugdíjasokat, diákokat és szülőket pedig magukra hagyták.

Míg Magyarország kormánya súlyos hibákat vétett a vírus kezelésében, addig az MSZP a válságban példásan helyt állt, javaslatainak jelentős része bevezetésre került.

  • Kiharcolták, hogy az egészségügyi dolgozók kapjanak egyszeri 500.000 forintos plusz juttatást.
  • Elérték, hogy az E-receptet ne csak a recept tulajdonosa, hanem megbízottja is kiválthassa.
  • Kikényszerítették, hogy a rászorulók könnyebben juthassanak gyógyászati segédeszközökhöz.
  • Kitartó nyomásgyakorlásuknak köszönhetően elérték, hogy a kormány, függessze fel a hiteltörlesztéseket, valamint részlegesen a járulékok fizetését is.
  • A kormány az MSZP javaslata alapján bevezette a távoktatást.
  • Elsőként pedig a szocialisták követelték a végrehajtások felfüggesztését is, mely szintén bevezetésre került.

Az MSZP közleményében leírja:
Továbbra is aktív és kemény politikát folytattunk a Parlamentben a munkavállalók, nyugdíjasok, kis és közepes vállalkozások az egészségügyi és szociális dolgozók, pedagógusok és művészek érdekében. Minden nap elmondtuk javaslatainkat. Minden nap igyekeztünk segíteni azoknak, akik segítségre szorulnak.”

Elképesztő azzal szembesülni, hogy Magyarország kormánya milyen mértékben hagyja sorsára az ország lakosságának jelentős részét, mennyire nem foglalkozik a rászorulókkal.

Azt pedig, hogy Orbánék évekig csak a saját embereik jólétéért dolgoztak, nem szabad majd 2022-ben sem elfelejteni, mikor a választások előtt krumplival és pár ezer forintos utalványokkal próbálják meg megvásárolni a szavazatokat. Bízzuk olyanokra az ország vezetését, akik tényleg törődnek az emberekkel!

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!