Szenzációs felfedezés! Az emberek fele automatikusan védett lehet a koronavírussal szemben!

Forrás: MTI

Egy friss kutatás szerint az emberek fele automatikusan védett lehet a koronavírussal szemben. A szenzációs információt a magyarnarancs.hu portálnak nyilatkozó Balkányi László orvos, tudásmérnök közölte. Mint mondta,

a kutatók sokáig nem értették, hogy azokon a helyeken, ahol dühöngött a járvány, sokan miért nem fertőződtek meg?

Akár a Diamond Princess óceánjárót nézték, akár az idősotthonokat világszerte, azt találták, hogy sehol nem ment 40–60 százalék fölé a fertőzöttek száma. Gyakran még az egy háztartásban élők sem kapták el egymástól a fertőzést.

Mintha az emberek fele  ELEVE védett lenne!

Pedig a lakosság átfertőződöttségét vizsgáló kutatások szerint kevés emberben voltak meg az átesettséget mutató, a koronavírus ellen termelődő IgG, IgM ellenanyagok. Vagyis kevesen szereztek védettséget a vírussal szemben, mégis az emberek felét egyáltalán nem érintette a járvány, vagy csak tünetmentesen, nagyon enyhe betegséget okozva.

Balkányi László szerint ekkor a kutatók a szervezet T-sejtes immunválaszát kezdték vizsgálni, ami egészségünk megőrzésének első védvonala. A T-sejtes immunválasznak köszönhetjük, hogy ha az ember megkap egy náthát, akkor ugyanazt a náthát egy darabig nem kapja meg, mivel a különböző T-sejtek elraktározzák a tudást a kórokozóról, a közönséges koronavírusok bizonyos strukturális fehérjéire emlékeznek.

A kutatók arra jöttek rá, hogy ez a mechanizmus az emberek nagy részének egyfajta védettséget ad az új koronavírussal szemben is!

A T-memóriasejtek egyfajta keresztreakció miatt a népesség egész nagy részének valamekkora védettséget adnak, méghozzá anélkül, hogy az illető korábban találkozott volna az új koronavírussal, vagy ha találkozott is vele, akkor csak nagyon enyhe módon. Ez a keresztreakció azt is biztosítja, hogy ha valaki meg is fertőződik, akkor se alakuljon ki nála az a súlyos koronavírus-betegeség, amibe sokan belehaltak.

A Balkányi Lászlóval készült teljes interjút a Magyar Narancs csütörtökön megjelenő számában lehet elolvasni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!