Ezzel magyarázta Kásler, hogy miért vezették félre az egészségügyi dolgozókat

Mint megírtuk, alaposan becsapta az egészségügyi dolgozókat a Fidesz, kiderült ugyanis, hogy többeket lehúztak az 500 ezer Ft-os bérkiegészítési listáról. Így jártak pl. a gyógyszerészek, akik már biztosan nem kapják meg a pótlékot, de ugyanúgy pénz nélkül maradnak a gyógytornászok, a házi segítségnyújtók, és az idősotthonok munkatársai is.

Kásler Miklós a demokrata.hu-nak most el is magyarázta, hogy mi a kormány indoka erre a botrányos lépésre: a gyógyszerészek kapcsán pl. azt mondta,

“[ők] valóban szerepeltek a kormány elé kerülő díjazottak listáján, de csak kérdőjellel, mert az ágazat eleve nagyon magas, huszonöt százalékos haszonnal dolgozik, ráadásul az üzletek vállalkozási formában szolgáltatnak és a tulajdonosok közel egyharmada külföldi.”

A gyógytornászokkal, az idősotthonok dolgozóival és a házi segítségnyújtókkal kapcsolatban pedig úgy fogalmazott, azért nem tudják kifizetni őket, mert őket nem az állam alkalmazza, hanem valamelyik egyház, vállalkozó vagy önkormányzat.

“Sajnos emiatt nem tartoznak bele abba a körbe, amely kifejezetten az egészségügyi dolgozókat öleli fel, noha az ő munkájuk is a járvány idején kifejezetten veszélyes, hála és köszönet illeti őket

– tette hozzá Kásler.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!