Átverte a Fidesz az 500 ezres bérpótlékkal az egészségügyet!

Becsapta a Fidesz az egészségügyi dolgozókat az 500 ezer forintos bérkiegészítéssel! Már korábban is sokan tartottak attól, hogy Orbánék azért nem fizetik ki azonnal, még a járvány idején a beígért egyszeri juttatást, mert nem akarják mindenkinek odaadni.  Most bebizonyosodott: a kormány valóban meglépte ezt az aljasságot! Most, amikor már lecsengőben van a járvány,

a Fidesz utólag lehúzta a kifizetési listáról a gyógyszerészeket!

Pedig Orbán Viktor május 25-én a Parlamentben még arról beszélt, hogy a korábban beígért 500 ezres bérpótlékot július elsejétől minden, a járványban fontos szerepet játszó egészségügyi alkalmazott részére átutalják. Akkor a miniszterelnök még úgy fogalmazott: a sikeres vírus elleni védekezést „nem lottón nyertük”,

ezért mindenkinek egységesen jár a pótlék.

Június 7-én azonban Horváth Ildikó, az EMMI egészségügyi államtitkára szóban(!) arról tájékoztatta a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGyK) elnökét, Hankó Zoltánt, hogy a járvány idején rengeteget túlórázó és veszélyben dolgozó gyógyszerészek és patikai munkatársak kimaradnak a juttatásból. A kamara elnöke úgy fogalmazott: „az EMMI által készített előterjesztésben a lakossági gyógyszerellátást biztosító gyógyszerészek és (szak)asszisztensek még szerepeltek, azonban a végső döntés meghozatala során a juttatást kapók listájáról lehúzásra kerültek.

Az indoklást az államtitkár asszony nem ismeri.”

Miután a gyógyszerészeknek senki sem ad magyarázatot a gyalázatos átverésre, Hankó Zoltán csak annyit tudott üzenni kollégáinak: „A döntésért – a döntéshozók helyett – az elnézésüket kérem.”

Az aljas módon meghozott döntést a Magyar Orvosi Kamara (MOK) sem hagyta szó nélkül. Facebook bejegyzésükben  arra figyelmeztetnek: a korlátozások ideje alatt még az összes egészségügyi dolgozó egyenlő volt, mindenkire ugyanaz vonatkozott.

„Most, amikor a kiesett bevételek pótlásáról van szó, ismét nem tekintik egyenlőnek az egészségügyi dolgozókat.”

A MOK nyíltan el is ítéli Kásler Miklós emberi erőforrás-minisztert a juttatások ügyében, mivel azt írják: „A Magyar Orvosi Kamara álláspontja, hogy csak egy olyan egészségügy lehet hatékony, ahol a rendszer középpontjában a beteg áll, körülötte pedig egységben a segítő szakemberek. Ezért minden megosztó intézkedés káros lehet a betegek számára.”

Időközben kiderült, hogy

az idősotthonok munkatársai és a házi segítségnyújtásban dolgozók sem kapják meg az 500 ezer forintos juttatást!

Erről Migács Tibor, a Szociális Területen Dolgozók Szakszervezetének elnöke beszélt az Indexnek. Rajtuk kívül nem kapnak bérkiegészítést azok a gyógytornászok sem, akik a lélegeztető gépről levett betegek mozgásterápiáját, illetve légzési fizioterápiáját végezték. Erről a hvg.hu értesült.

Jól látható tehát, hogy a Fidesz szándékosan halogatta az 500 ezer forintos bérpótlék kifizetését. Ez erős figyelmeztetés lehet minden nyugdíjas vagy munkavállaló számára, mennyire lehet Orbánéknak hinni akkor, amikor bármilyen jövőbeni juttatást ígérnek.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!