Beszóltak Orbánnak – Újabb elhibázott kormányzati lépés következik

Orbán Viktor az állami rádió műsorában jelentette be, hogy újabb nemzeti konzultációt fog indítani, ezúttal a koronavírusról, a gazdaság újraindításáról, a válságkezelésről és persze Soros Györgyről is.

Az ellenzéki pártok élesen bírálják a kormány döntését, szerintük inkább a válság kezelésére kéne fordítani minden figyelmet és összeget, nem a nemzeti konzultációra.

“A Demokratikus Koalíció szerint ez az újabb értelmetlen nemzeti konzultáció pontosan megmutatja, hogy a Fidesz-kormány miért alkalmatlan bármire is. Most ugyanis, amikor egy ország vergődik a válságban, nem irreális kérdésfelvetésekkel és Soros Györggyel kell riogatni a magyarokat, hanem el kéne kezdeni végre válságot kezelni.” – mondta Barkóczi Balázs.

A miniszterelnök a rádióban kifejtette véleményét az Európai Unió 750 milliárd eurós válságkezelő csomagjáról is. Szerinte sok veszélyt hordoz magában, mivel rossz esetben még az unokáink is ezt a hitelt fizethetik majd.

“És ez azt jelenti, hogy miután 30 évre akarják fölvenni, még az unokáink feje felett is ott lebeg majd a lehetőség, hogy ha nem a magyarok, hanem valaki más nem tudja visszafizetni a hitelét, akkor majd nekik kell helyettük visszafizetni. Én nem utasítom el azonnal ezt, de berzenkedik ellene az ösztönvilágom.” – fejtette ki Orbán.

A Momentum politikusa azonban ezt másképp látja. Szerinte nem az uniós hitellel van a baj, hanem inkább a paksi erőmű és a Budapest-Belgrád vasútvonal hitelével.

“Az unokáinknak az orosz paksi hitelt kell majd visszafizetni az elkövetkező 50 évben, meg ugye a titkosított kínai-belgrád vasút hitelét. A keleti diktatúráktól felvett hitel az rendben van, de a közös EU-s felelősségvállalás az pedig nem?”

– nyilatkozta Berg Dániel.

Az ATV Híradója egy politikai elemzőt kérdezett meg a témával kapcsolatban, aki szerint is fals megközelítés a miniszterelnök kijelentése, mivel az uniós segítség nem adósítaná el Magyarországot. Vasali Zoltán úgy véli, ez inkább csak egy újabb kommunikációs fogás, aminek az a célja, hogy csökkentse az uniós válságkezelő csomagjának a jelentőségét.

A szakértő a nemzeti konzultációval kapcsolatban pedig kifejtette:

“Azt lehet már tudni, hogy általában ezt a kérdőívet csak azok töltik ki, akik elsősorban a kormánypárti szavazóknak számítanak. Tehát, hogy ebből valószínűleg nem vállal túl nagy kockázatot a kormány azzal, hogy ezt megteszi. Másrészt valószínűleg a saját választóiktól szeretnének elsősorban egy ilyen pozitív visszajelzést kapni, amit később kommunikálhatnak“.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!