Polt elismerte, hogy a Fidesz egy bűnszövetkezetet védett!

forrás: nepszava.hu

Polt Péter elismerte: a Fidesz törvényt és rendeletet módosított azért, hogy egy bűnszövetkezet megússza az ellene folyó vizsgálat következményeit. A legfőbb ügyész ráadásul mindezt írásba is adta, miután Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőnek feltűnt, hogy Simonka György tárgyalásán a vádpontok között ez a megállapítás is elhangzott. Az ellenzéki politikus feltette Poltnak a kérdést, hogy mindez igaz-e, és most a Facebook oldalán bejelentette, hogy

„meglepően őszinte választ” kapott a legfőbb ügyésztől.

Polt írásbeli válaszában elismeri, hogy Simonka György III. rendű vádlott eredményesen lobbizott azért, hogy két, az érdekeltségébe tartozó termelői értékesítő szövetkezet (tész) ellen folyó eljárást érintően a Fidesz rendeletet és törvényt módosítson. A két vállalkozásnak juttatott támogatások felhasználása során ugyanis az adóhatóság szabálytalanságokat állapított meg, ami miatt visszakövetelték tőlük a kifizetett pénz egy részét.

A főügyész elismerte: Simonka az ellene folyó nyomozás alatt elérte, hogy egy törvény és egy földművelési minisztériumi rendelet megváltozzon!

Polt hozzátette, hogy a változtatásra való hivatkozással Simonka érdekeltségei megpróbálták elérni, hogy ne kelljen a támogatást visszaadni, de ez már nem sikerült nekik. Ennek ellenére Simonkának ez a tevékenysége is bekerült a vádiratba.

Hadházy az esetet ismertetve emlékeztet: a bűnszervezet érdekében született törvénymódosítást Jakab István parlamenti alelnök és Győrffy Balázs képviselő adták be, a miniszteri rendeletet pedig Fazekas Sándor volt agrárminiszter módosította. Az ellenzéki politikus kijelentette:

teljesen érthetetlen, hogy ezek a fideszes politikusok miért nem ülnek még a vádlottak padján Simonka mellett.

Az ellenzéki képviselő ezzel kapcsolatosan bejelentette: azt is megkérdezi Polt Péter legfőbb ügyésztől, hogy miért nem kérte még ki ezeknek a politikusoknak a mentelmi jogát.

polt valasza

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!