Döbbenetes bejelentést tett a Pesti úti idősotthon igazgatója

A hvg.hu úgy értesült, hogy május 31-ével

nyugdíjazását kéri Skultéti József, a Pesti úti Idősek Otthonának igazgatója.

Skultéti a lap szerint azért kérte a nyugdíjazást, mert állítása szerint “felőrölték az elmúlt időszak támadásai”. Skultéti lemondó levelében az Index szerint úgy fogalmazott: “Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy, hogy közben a kiváltó okok ismeretlenek maradtak. Túl sok kiváló szakember hagyta el a pályát és sok-sok év szolgálat után Otthonunkat azért, mert tovább nem voltak hajlandóak újra és újra átélni a folyamatos (…) megaláztatásokat. Túl sok nekem látni ennek a nagyszerű intézménynek (…) hatóságilag szentesített hírhedtté tételét”.

A Fővárosi Közgyűlés a bejelentés után közölte: tudomásul veszik az intézményvezető döntését. Sajtóközleményükben azt írták: „Skultéti József személyes hangvételű, megrázó levélben kérte felmentését a főpolgármestertől. Ebben azt írja, 2016-os kinevezése óta az intézményben végzett szakmai munkát minden alkalommal elismerően értékelték, mind a hatósági ellenőrzések, mind az ellátottak és hozzátartozók visszajelzései is erről tanúskodnak. Ez a helyzet megváltozott, amikor a koronavírus járvány idején ugyanazok az ellenőrök, akik korábban színvonalasnak ítélték a szakmai munkát, egyszerre olyan hiányosságokról kezdtek jelentéseket írni, amelyeket korábban nem észleltek. Kiábrándító, egyben méltánytalan helyzetet teremtettek az ott dolgozók számára, azok a médiumok, amelyek „az ellátás részleteit nem ismerve, a jogszabályokkal nem törődve becsmérelték” az otthont”.

Skultéti tóda ideiglenesen Merucza Erika gazdasági igazgató lesz, később pályázatot írnak ki a helyére.

Az otthonban rendkívül súlyos helyzet alakult ki az utóbbi két hónapban, a koronavírus miatt több mint 40 lakó elhunyt, bő háromszázan pedig megbetegedtek. A Pesti út a kialakult helyzet miatt heteken át a kormánymédia legfőbb célpontja volt, napi szinten beszámoltak az ott zajló eseményekről, nem egyszer Karácsony Gergely főpolgármestert nevezve meg a bajok legfőbb okozójának. Az elmúlt hetekben folyamatos vita volt arról, hogy ki lehetett a felelős a történtekért, a rendőrség nemrég azt is bejelentette, hogy foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomozást indítanak az ügyben.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!