Normális a Fidesz? Csak 30 ezer forintos vírusteszt után lehet orvoshoz menni!

Amikor több ezer beteg embert hazazavartak a kórházakból, sokan azt hitték: ennél mélyebbre már nem süllyesztheti a Fidesz a magyar egészségügyet. Most kiderült, hogy van még ennél is lejjebb. Az egészségügyi ellátás újraindulása kapcsán ugyanis Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere levelet írt a kórházaknak, amelyben az szerepel:

a nem sürgős beavatkozásokat csak úgy lehet elvégezni, ha a beteget letesztelik, nem koronavírusos-e. Ez pedig 30-60 ezer forintba kerül!

A miniszteri utasítás azonban olyan részletkérdésekről már nem rendelkezik, hogy például a tesztelés borsos árát kinek kell kifizetnie. A Népszava szerint ha az állam nem vállalja ennek a vizsgálatnak a díját, akkor

a teszt elvégzésének költségét
a pácienseknek kell állniuk!

Ez azt jelenti, hogy ha valaki beteg, de nem sürgős ellátásra van szüksége, csak akkor férhet hozzá az egészségügyi szolgáltatásokhoz, ha előtte elvégeztet egy koronavírus-tesztet. A lap szerint jelenleg a piacon féltucat magánszolgáltató végez ilyen vizsgálatot, az árak 30 és 60 ezer forint közöttiek. Ráadásul az ő kapacitásuk sem korlátlan, hisz a megbízhatónak minősített PCR-vizsgálatot csak minősített laboratóriumban lehet elvégezni.

De nem ez az egyetlen baj a miniszteri utasítással. A Népszavának egy magán fogorvos elmondta:

a teszt eredményére 36 órát kell várni, addig kellene a pácienst a rendelőben tartani! Ha az illető elmegy, új teszt kell, hisz bármikor fertőződhet!

Emlékezhetünk: annak idején a Fidesz óriási patáliát csinált abból, hogy a háziorvosnál 300 forint vizitdíjat kellett volna fizetni. Vajon a mostani 30-60 ezer forintos tesztelési díjat mosolyogva fogják kifizetni azok, akik a Fideszre szavaztak?

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!