Tragédia lett a fideszes tiltásból! Még mindig nem használják az adományokból vett vírustesztelőt!

Bencsik János, Tatabánya fideszes országgyűlési képviselője Orbán Viktorral - Forrás: Facebook

Még mindig nem működik a közadakozásból vett tesztelő berendezés Tatabányán, pedig ha a Fidesz engedte volna ezt használni, nagy valószínűséggel nem robbant volna be a járvány a Komárom-Esztergom megyei városban. Most a helyi Szent Borbála kórházban teljes zárlat van, a megyeszékhely pedig az egyik legfertőzöttebb terület egész Magyarországon. Mint ahogy mi is megírtuk, a városban adományokat gyűjtöttek egy vírustesztelő berendezésre, majd amikor április 10-én összejött a 18 millió forint a megyei kórház PCR-berendezésére,

a térség fideszes országgyűlési képviselője kijelentette: a géppel csak a „gyanús” eseteket lehet vizsgálni!

Bencsik János fideszes képviselő ezt a tájékoztatást a Facebook oldalán tette közzé. Az esetből hatalmas botrány lett, hisz amíg a gyűjtés tartott, szó sem esett arról, hogy a gépet csak szűk körben engedik majd használni. Sőt, épp ellenkezőleg: a tatabányai emberek és cégek pont azért adakoztak, hogy a városukban minél szélesebb körben lehessen megelőzni a járvány terjedését. Ám miután összejött a berendezés ára, Bencsik János fideszes országgyűlési képviselő szó szerint ezt írta:„egyelőre arról született döntés, hogy a „gyanús” eseteket vizsgálják.”

Tatabányán ezután berobbant a járvány. A fideszes képviselő AZÓTA hallgat, a tesztelő berendezést pedig még mindig nem használják!

Pedig a Hilltop borászat mellett a gyűjtés másik kezdeményezője, a Beckton Dickinson Hungary Kft. nevű orvostechnológiai cég még azt is vállalta, hogy a laboratóriumukban ingyen tesztelik a tatai és a tatabányai kórházban levett mintákat!

Azóta a tatabányai kórházban meghalt egy 41 éves beteghordó, az egész intézetet zárlat alá helyezték, de a közadakozásból megvásárolt tesztelő gép még mindig nem működik!

Adódhat ezek után a kérdés: vajon milyen lehet a fideszes Bencsik János országgyűlési képviselő lelkiismerete? Hisz ő állt ki amellett, hogy a PCR-készüléket ne lehessen széleskörűen alkalmazni.

Most tucatjával betegednek meg az emberek, de az adományokból vett gép még mindig nem üzemel!

Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya ellenzéki polgármestere az önkormányzat nevében tízmillió forintot ajánlott fel a helyi érintett dolgozók tesztelésére, amennyiben anyagi akadálya lenne a rendszeres tesztelés megkezdésének. A kórház Facebook-oldalán április 17-én azt írták, hogy „a beüzemelés folyamatban van, szeretnénk mielőbb elindítani a tesztelést”.

Elképesztő! Adományokból vettek vírustesztelőt, a Fidesz nem engedi széleskörűen használni

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!