Elképesztő! Adományokból vettek vírustesztelőt, a Fidesz nem engedi széleskörűen használni

Bencsik János, Tatabánya fideszes országgyűlési képviselője Orbán Viktorral - Forrás: Facebook

Tatabányán adományokat gyűjtöttek egy vírustesztelő berendezésre, majd amikor összejött a pénz, a térség fideszes országgyűlési képviselője kijelentette: a géppel csak a „gyanús” eseteket lehet vizsgálni! Persze, amíg a gyűjtés tartott, minderről még szó sem esett. Magánszemélyek, kisvállalatok, egyéni vállalkozók és nagy cégek pár nap alatt adták össze azt a 18 millió forintot, amelyből a helyi Szent Borbála Kórház vásárolhat egy koronavírus-tesztgépet. Az összegből nem csak az úgynevezett PCR-gépet tudja megvenni a kórház, hanem a hozzá tartozó kiegészítő műszereket is, sőt: néhány millió forint még a tesztekre is marad. Így elegendő tesztanyaggal állhat fel a labor, amelynek felállítását a Hilltop kezdeményezte, a Becton Dickinson Hungary Kft. pedig a koronavírus-tesztelésére alkalmas laboratóriumot és a szakembereket biztosítja.

A térség fideszes képviselője a helyi televízióban dicsekedett el a hírrel, de arról már mélyen hallgatott, hogy

hiába vették a berendezést közadakozásból, szó sem lehet széles körű tesztelésről!

Mindez a fideszes képviselő Facebook oldalán derült ki, ahol az örömhírről szóló bejegyzés alá Bencsik János azt a posztot biggyesztette, hogy „Egyelőre arról született döntés, hogy a „gyanús” eseteket vizsgálják.”

Tetszenek érteni? Megkérték az embereket, hogy adakozzanak, és a támogatók meg is mozdultak, valószínűleg abban a reményben, hogy adományuk segítségével Tatabánya és környéke végre elegendő tesztelési kapacitáshoz jut. Amikor azonban összejött a pénz, a fideszes képviselő kijelentette: szó sem lehet széles körű tesztelésről. Mindezt egy hozzászóló szóvá is tette, azt írta: „köszönöm, de

gondolom a gyűjtés célja az volt, hogy minél szélesebb körbe legyen tesztelve vagy nem?”

A kérdésre Bencsik János nemes egyszerűséggel semmit sem válaszolt.

Hogy mi lehet a széleskörű tesztelés tiltásának oka, azt csak találgatni lehet. A kapacitással nem lehet gond, hiszen a labor és a berendezés készen állnak. Anyagi akadálya sem lehet a szűrésnek, mivel

a tesztek nem drágák, 8000 forintba kerül egy elvégzése. Ennyit a legtöbb ember viszonylag könnyen és szívesen kifizetne.

Adódik hát a kérdés: ki tiltotta meg és miért azt, hogy a közadakozásból megvásárolt koronavírus-tesztelő berendezést széleskörűen használják? Esetleg a kormánytól jött az utasítás, nehogy olyasmi derüljön ki a tesztelésről, ami ellentmond a központi kommunikációnak?

Netán attól félnek, hogy az így kapott eredmények eltérnek az országosan közölt hivatalos adatoktól?

Egy biztos: egy adományokból vásárolt berendezés kormányzati kisajátítása ritka nagy pofátlanság. De ez is egy módja a civil összefogás fideszes leverésének.

pcr tatabanya

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!