Ez lehet Orbán nagy terve? Elég zavarosnak tűnik az elképzelés

A parlamenti vitában, amikor az ellenzék számonkérte Orbánon, hogy miért nem támogatja a meglévő munkahelyek megtartását, vagy miért nem hosszabbítja meg a munkanélküli járdadék időtartamát, Orbán azt mondta, hogy a három hónapos munkanélküli segély után

mindenki kapni fog munkát, vagy a piacon,vagy az államtól.

Azonban a mondat a levegőben maradt, mert nem fejtette ki sem ő, sem más kormánytag, hogym iként gondolják ennek megvalósítását. Mindemellett, a kormányzat egy televíziós kampányba kezdett, amelyben Orbán Viktor saját maga jelenti ki, hogy a cél annyi új munkahely létrehozása, amennyi a járvány miatt megszűnik.

A dolog azért is sántít, mert a munkahelyek a piac beszűkülése miatt szűnnek meg, és nem valószínű, hogy új iparágak fognak kinőni a semmiből, amik rögtön felszívják a szabaddá vált munkaerőt.

Azt pedig, hogy ha az állam ad közmunkát, azt már megtanultuk mit jelent.

Most azonban egy érdekes információ jelent meg a Magyar Közlönyben: egy kormányhatározatban Orbán Viktor arra utasítja Szijjártó Pétert, hogy azonnali hatállyal kössön

stratégiai együttműködési megállapodást egy munkaerő-kölcsönző céggel.

A Prohumán évente mintegy 20 ezer embernek ad munkát, bár jelen pillanatban a honlapjukon elérhető kínálat igen szegényes, mégis az ország egyik legnagyobb foglalkoztatójának tekinthető. Csak találgatni tudunk, ez e nagy terv, hogy a munkájukat elvesztőket majd küldik a multikhoz éjszakai árufeltöltőnek, vagy parkőrnek. Az sem teljesen világos, miért Szijjártó kapta ezt a feladatot.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!