Bevizsgálták a kínai maszkokat – Használhatatlanok!

Nemrég még örömmel értesítette a közvéleményt Aino-Kaisa Pekonen finn egészségügyi miniszter, hogy megérkezett a helsinki repülőtérre a Kínából rendelt kétmillió orvosi maszk és 230 ezer szűrővel ellátott maszk.

Az öröm azonban nem tartott sokáig, egy nappal később már arról érkeztek hírek, hogy a vizsgálataik bebizonyították, a kínai maszkok nem felelnek meg a tesztjeiknek,

tehát nem védik megfelelően a viselőiket, így használhatatlannak bizonyultak

– közölte a 444.hu a Guardian cikke alapján.

“Természetesen elég nagy csalódás ez nekünk” – mondta a finn egészségügyi minisztérium államtitkára az erről szóló sajtótájékoztatón, mivel elmondása szerint több régióban is hiánycikknek minősül a maszk, mert országos szinten napi félmillió sebészmaszkot és 50 ezer, szűrővel ellátott maszkot használnak el.

Nálunk Szijjártó Péter büszkélkedett azzal, hogy több millió maszk érkezik hazánkba, szerdán is ötmillió maszkot, 140 lélegeztetőgépet és több mint 30 ezer izolációs köpenyt vártak Kínából.

A külgazdasági és külügyminiszter a szerdai  kormányülés előtti egyeztetésen készült videóban azt közölte, folyamatosan érkeznek az egészségügyi felszerelések, és a szerdai szállítmánnyal együtt már 36 millióra nő a beszerzett maszkok száma.

Arról azonban nem érkeznek hírek, hogy a magyar hatóságok bevizsgálták-e a kínai szállítmányok minőségét, és hogy ezekből mennyit minősítettek használhatatlannak,

csak arról, hogy ezekből a bizonytalan minőségű maszkokból pénzért adott el 165 ezeret a kormány az ellenzéki vezetésű fővárosnak.

A Fidesz PÉNZÉRT adott egy keveset a 31 millió maszkból az ellenzéki fővárosnak!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!