A Fidesz PÉNZÉRT adott egy keveset a 31 millió maszkból az ellenzéki fővárosnak!

Fotó: REUTERS/Lisi Niesner

Lehet, hogy a Fidesznek nem is fontos az ellenzéki többségű települések megmentése? Szijjártó Péter nemrég ugyanis egészen döbbenetes nyilatkozatot tett. A külügyminiszter elmondta:

több mint 116 millió maszkot rendelt a kormány, 31 millió már megérkezett és ebből 165 ezret adtak el pénzért a fővárosnak! A maszkok fél százalékát!

Szijjártó Péter a parlamentben napirend előtt, majd később a külügyi bizottsági meghallgatásán is elmondta: miután a főpolgármester hivatala és az ellenzéki vezetésű kerületek is megkeresték őket, a külügyi tárca a fővárosnak is rendelt maszkokat. A főváros 65 ezer, a VII. kerület 40 ezer, a VIII. kerület 50 ezer, a XI. kerület pedig összesen 10 ezer maszkot vásárolt. A főváros már tegnap átvette s maszkokat és a kerületek is szintén átvehetik.

A hírt közlő ATV Facebook oldalát szinte azonnal elárasztották az felháborodott hozzászólások. Egy olvasó például azt írta:

„Esküszöm az eszem megáll! Mi az, hogy az ellenzéki kerületeknek is adtak? Netán ott nem emberek élnek????”

Egy másik hozzászóló arra hívta fel a figyelmet, hogy a mennyiséggel is gond lehet: „Budapest kb. 2 milliós város. 165 ezer maszk kinek elég?” Egy harmadik kommentelő rámutatott, hogy „az ellenzéki szavazók is a magyar költségvetésbe fizetik az adójukat”, míg valaki azt a kérdést tette fel, hogy „aki nem a Fideszre szavaz, az dögöljön meg?”

Az mindenesetre eléggé visszatetsző, hogy

miközben a Fidesz a válságra hivatkozva elveszi az önkormányzatok bevételeit és besöpri az EU segélyét, az ellenzéki fővárostól pénzt kér a maszkokért.

Ez azért eléggé ellentmond a „segítsük egymást” kezdetű fideszes szólamoknak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!