Elképesztő okfejtés – Így magyarázzák ki a felhatalmazási törvény okozta károkat

Fotó: REUTERS/Francois Lenoir/

Az elmúlt hetekben szemtanúi lehettünk a forintárfolyam zuhanórepülésének. Ez politikai pártállástól függetlenül mindenkit érint, így a kormánypárti médiának ki kellett találnia valamit ennek magyarázatára.

A 444.hu közlése szerint, végül a HírTV csapott le a lehetőségre, és bedobták a legjobb és legkézenfekvőbb magyarázatot:

“Soros György támadása állhat a forintgyengülés hátterében”.

A csatorna keddi Híradójában a műsorvezető hozzáteszi azt is, hogy

“az amerikai tőzsdespekuláns tudatosan törekszik a magyar fizetőeszköz gyengítésére”.

Az euró középárfolyama március 10-én még 334 forint volt, aztán zuhanni kezdett, végül alig egy hete megközelítette már a 370 forintot is. A műsorban megszólaltatnak egy “szakértőt” is, a Figyelő főszerkesztő-helyettesét, aki szerint a történelmi mélypont “nem tükrözi a gazdaság állapotát”.

Majd azzal folytatódik az okfejtés, hogy

“a gyanú szerint a milliárdos ezúttal nemcsak pénzt akar keresni a forint elértéktelenítésével, hanem a politikai bosszú is motiválja.”

“A magyar kormány ugyanis több fronton is ellenszegült a magát filantrópnak nevező, világboldogító programját országokra kényszerítő üzletember akaratával” – hangzik el a műsorban.

Abban azonban tényleg igazuk van, hogy ennek a látványos forintgyengülésnek, nem gazdasági okai voltak. Zsiday Viktor befektetési elemző akkor megállapította:

“a forintárfolyam összeomlásának valós gazdasági magyarázata nincs, annak politikai okai vannak”.

A befektetési elemző korábban már kifejtette, hogy a forint árfolyama akkor szakadt el a régió többi valutájától, amikor tele lett a nemzetközi sajtó, az Orbán teljhatalmát biztosító felhatalmazási törvényről szóló hírekkel.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!